Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Εκλογές σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία.....

Ετοιμο το Ντόνετσκ για εκλογές...Άνοιξαν οι κάλπες για τον ρωσόφωνο πληθυσμό, στις επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας. Τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρων και κοινοβουλίων, υποστηρίζει η Ρωσία. Αντιθέτως, ΗΠΑ και ΕΕ έχουν καταγγείλει ότι είναι παράνομες, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει νέες εντάσεις μεταξύ Δύσης και Μόσχας. Ετοιμο το Ντόνετσκ για εκλογές... Ετοιμο το Ντόνετσκ για εκλογές... Τα εκλογικά κέντρα στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ άνοιξαν στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
 Οι εκλογές στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ διεξάγονται μία εβδομάδα μετά τις ουκρανικές βουλευτικές εκλογές. Η Ουκρανία και η Δύση καταγγέλλουν ότι οι εκλογές αυτές παραβιάζουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες προέβλεπαν να τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού και να ακολουθήσουν πολιτικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.700 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
 Οι αυτονομιστές έχουν ανακοινώσει ότι στην εκλογική διαδικασία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ζουν στις δύο αυτές επαρχίες, περιλαμβανομένων των μαχητών από τη Ρωσία και άλλες χώρες. Επίσης, οι αντάρτες στο Ντονέτσκ έχουν επισημάνει ότι στις εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν και ψηφοφόροι που ζουν εκτός της περιοχής μέσω του Διαδικτύου, όμως το Σάββατο δεν ήταν προσβάσιμος ο ιστότοπος της εκλογικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου