Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Βρωμιά και υγρασία στις φυλακες Κορυδαλλου....

Πανοραμική άποψη των φυλακών Κορυδαλλού.Συνωστισμό ασθενών σε θαλάμους νοσηλείας, βρώμικους θαλάμους και ρυπαρά στρώματα διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στο νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, που την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν ξανά στην επικαιρότητα, έπειτα από καταγγελίες φυλακισμένων για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας. Την περασμένη Πέμπτη, στελέχη του τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού.
 Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των κρατουμένων που νοσηλεύονται είναι περίπου 220, όταν η δυναμικότητα του νοσοκομείου είναι για 60 ασθενείς. Το αποτέλεσμα είναι σε κάθε θάλαμο νοσηλείας να συνωστίζονται από 10 έως 18 ασθενείς. «Εξαιτίας του συνωστισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ατομικός ρουχισμός αποθηκεύεται κάτω από τα κρεβάτια, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής ο καθαρισμός των θαλάμων», ενώ τονίζεται ότι στον χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων διαπιστώθηκε πλημμελής καθαριότητα. Μάλιστα, έγιναν συστάσεις από τους ελεγκτές όχι απλώς για πιο συστημ
 Από τους ελέγχους στο ψυχιατρείο διαπιστώθηκε ότι «σε τμήμα της οροφής ορισμένων θαλάμων του 2ου ορόφου βρέθηκε υγρασία και τα στρώματα σε θαλάμους του 1ου ορόφου βρέθηκαν ρυπαρά. Συνεστήθη να αποκατασταθεί, όπου χρειάζεται, η υγρασία και να αντικατασταθούν τα ακάθαρτα στρώματα». Τέλος, στο μαγειρείο του ψυχιατρείου εντοπίσθηκαν μυρμήγκια, αράχνες και άλλα «αρθρόποδα». Το πόρισμα με τις διαπιστώσεις των ελεγκτών διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά. Παρόμοιος έλεγχος είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, πολλές παρατηρήσεις για τις συνθήκες υγιεινής που έγιναν τότε ελήφθησαν υπόψη και έγιναν διορθωτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου