Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Βιβλιάρια υγείας: έρχεται οριστική κατάργηση, τι θα ισχύσει!...

Βιβλιάρια υγείας: έρχεται οριστική κατάργηση, τι θα ισχύσειΜπορεί τα βιβλιάρια υγείας να είναι οικεία κυρίως στους ηλικιωμένους δεδομένου ότι υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας όμως, φαίνεται πως σκοπεύει να εκσυγχρονιστεί ελεώ και τρόικας, γεγονός, που τα… οδηγεί σε κατάργηση! Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική κάρτα υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του και τα ιατρικά δεδομένα, κάτι, που πρακτικά σημαίνει πως τα βιβλιάρια υγείας θα είναι… άχρηστα.
 Ο ασθενής θα προσέρχεται στις υπηρεσίες υγείας με την κάρτα του, που και θα καταχωρούνται όλες οι παροχές που λαμβάνει και οι υπηρεσίες, ενώ θα «χρεώνονται» όλες οι εξετάσεις και τα φάρμακα χωρίς όμως να υπάρχει όριο-πλαφόν στο τι θα μπορεί να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει μαζί του την ηλεκτρονική κάρτα, όπως γινόταν με το βιβλιάριο υγείας,
 ωστόσο θα πρέπει πρώτα -όπως είπε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός-να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εργασίας αλλά και του ΕΟΠΥΥ. Σημειώνεται, πως η ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς με την ταυτόχρονη κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, αποτελεί δέσμευση της χώρας μας προς την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου