Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Σε επιφυλακή η Ευρώπη για τη νόσο των πτηνών!...ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!

Σε επιφυλακή η Ευρώπη για τη νόσο των πτηνώνΘα χαλάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι φόβοι για εξάπλωση της γρίπης των πτηνών; Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail εφέτος οι γαλοπούλες και οι πάπιες κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός μενού. Οι ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ενός παθογόνου στελέχους της γρίπης των πτηνών - του Η5Ν8 - σε αγροκτήματα της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.
 Η Κομισιόν παίρνει προληπτικά μέτρα προκειμένου να φρενάρει την εξάπλωση της νόσου, όπως ο σφαγιασμός των μολυσμένων πουλερικών και η απομόνωση των μολυσμένων αγροκτημάτων. Το παθογόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N8 έχει ήδη ανιχνευθεί σε γαλοπούλες στην Ολλανδία και τη Βρετανία ενώ στη Γερμανία εντοπίστηκε σε χοίρους. Κρούσμα γρίπης εντοπίστηκε πριν από δύο ημέρες σε φάρμα στο Γιόρκσαϊρ.
 Οι βρετανικές αρχές απομόνωσαν τη μονάδα και ξεκίνησαν τη σφαγή των πτηνών ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του ιού. Στην Ολλανδία, η περιοχή γύρω από την φάρμα στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα τέθηκε σε καραντίνα και οι αρχές απαγόρευσαν τη μεταφορά πουλερικών για 21 μέρες, απόφαση που περιλαμβάνει επίσης τα αβγά, την κοπριά και το χρησιμοποιημένο άχυρο.
 Την ίδια ώρα στην Αίγυπτο μία 19χρονη κοπέλα, που είχε προσβληθεί από το στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 έχασε την ζωή της. Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο από την ασθένεια αυτή φέτος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από το 2003 έως τις 2 Οκτωβρίου 2014 από τα 668 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Η5Ν1 σε 16 χώρες, 393 κατέληξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου