Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Όταν ο Παπανδρέου είχε μιλήσει 272 φορές για Δημοκρατική Παράταξη!...

Όταν ο Παπανδρέου είχε μιλήσει 272 φορές για Δημοκρατική ΠαράταξηΦαίνεται ότι μετά την αμυντική στάση των πρώτων ημερών, με αφορμή την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη περνά στην αντεπίθεση και εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αφήσει πλέον να πέφτει τίποτα κάτω. Σήμερα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εντόπισαν, μέσω προφανώς αρχείου, ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών του 2004.
Τι ακριβώς βρήκαν; Ότι σε περίπου 74 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα, από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, η λέξη Σοσιαλισμός και Σοσιαλιστικό ακούστηκε 52 φορές ενώ η λέξη Δημοκρατική Παράταξη ακούστηκε 272 φορές. Επίσης, εντόπισαν και ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του ομιλία του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του ΠαΣοΚ στις 6 Φεβρουαρίου 2004, με τον πρώην πρωθυπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι καθαρό, δυνατό:
Θέλουμε μια μεγάλη παράταξη με κορμό το ΠΑΣΟΚ που θα μετατρέψει το χώρο μας σε ανοιχτή πολιτική κοινότητα, που θα γίνει η μεγάλη χοάνη όσμωσης των προοδευτικών ιδεών, που θα γίνει ο καταλύτης της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και των Κινημάτων, με σεβασμό στην αυτονομία τους, στο ρόλο τους, στις ευρύτερες επιλογές τους. Γι' αυτό και η δημοκρατική μας παράταξη ταυτίζεται με τα διεθνή Κινήματα, αυτά, που ζητούν ο πολίτης να έχει φωνή. Κινήματα, για την οικολογία, για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στη βία, το ρατσισμό. Γι' αυτό είμαστε υπέρ του διαλόγου των πολιτισμών, ενάντια στη λογική της σύγκρουσης των θρησκευμάτων.
 Γι' αυτό είμαστε σύμμαχοι στα Κινήματα ειρήνης. Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, έρχομαι τώρα στο Κόμμα μας, στο λαογενές Κίνημα, στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Νέες εποχές, νέοι ιστορικοί κύκλοι, δεν ανοίγουν με παλιές δομές κομμάτων. Ο ισχυρός πολίτης, η δίκαιη κοινωνία, το ασφαλές μέλλον για την πατρίδα και τη ζωή μας, η τρίτη μεγάλη ανατροπή μας, δε χωρούν σε ξεπερασμένες φόρμες και πρακτικές. Μια δημοκρατική παράταξη που ενώνει σε κοινή πορεία δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς αλλά και τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς που συμφωνούν μαζί μας σε στόχους και πολιτικές για την Ελλάδα που έρχεται, χωρίς να τις χωρίζει η Ελλάδα που φεύγει».
 Yπέρ της συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης έχουν ταχθεί μια σειρά στελεχών, όπως οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύα Καιλή, Παναγιώτης Ρήγας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κυριάκος Πιερρακάκης κ.α., ενώ κατά της πρότασης και υπέρ συνεδρίου ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί ο Θάνος Μωραίτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης και Σιμεών Κεδίκολγου. «Άκαιρη» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την παρέμβαση Παπανδρέου για διεξαγωγή συνεδρίου και εκλογή νέου προέδρου ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Αυτή η κίνηση μάς δημιουργεί ανησυχία, γιατί κάθε εσωτερική διένεξη και σύγκρουση, όσο πολιτική κι αν είναι, έχει αντίκτυπο στην κυβέρνηση» εξήγησε ο υπουργός Παιδείας. «Κάθε εσωτερικός κραδασμός μεταφέρεται στην κυβέρνηση και τη χώρα. Έχουμε χρόνο να τα κάνουμε όλα αυτά μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 Όσο και σπουδαίος και να είναι κάποιος, δεν είναι ώρα αυτή τη στιγμή να τίθενται τέτοια θέματα» πρόσθεσε. Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, ο Πιερρακάκης δήλωσε ότι: «Στο ΠαΣoΚ υπάρχει ένα ζήτημα που «σηκώνεται» αυτή τη στιγμή. Είναι η κορυφή ενός παγόβουνου. Νομίζω ότι όλο αυτό το ζήτημα περί διαφοράς ΠαΣoΚ – Δημοκρατική παράταξη είναι ένα ψευτοδίλημμα. Το ΠαΣοΚ για να υπάρξει, για να ανασυγκροτηθεί, πρέπει να μπορέσει να διευρυνθεί και τέτοιου τύπου προσεγγίσεις για διεύρυνση είχαν γίνει στο παρελθόν και από τον ιδρυτή του, το 1989, υπήρχε το ΠαΣοΚ –Δημοκρατική Συμπαράταξη, οπότε το να μπαίνουμε στη διαχείριση των συμβόλων και να θέτουμε ψευτοδιλήμματα πάνω σ΄αυτό ,νομίζω ότι είναι ατυχές».
 Βολές κατά της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, εξαπέλυσε του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, στον απόηχο της επιστολής του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, ερωτηθείς αν θα διεκδικούσε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «δεν έχει τεθεί ζήτημα προεδρίας» στο κόμμα, και «ότι όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα αποφασίσουν». Πρόσθεσε πάντως ότι η ψήφος του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι δεδομένη. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε ότι «η ενότητα της παράταξης δεν αφορά μόνο τις ηγετικές προσωπικότητες, αλλά κυρίως τη Χώρα, τους χιλιάδες ψηφοφόρους και τη νέα γενιά. Τώρα, που έρχεται η ώρα της δικαίωσης του αγώνα μας ουδείς δικαιούται να παίζει με το μέλλον και την ύπαρξη της παράταξης. Γιατί, για να δικαιωθεί η παράταξη θα πρέπει να υπάρχει. Και θα υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου