Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Απίστευτη πρόκληση Αλβανών εθνικιστών μέσα στην Σερβία (βίντεο)

1Σάλος έχει προκληθεί από τα πρωφανή επεισόδια των Αλβανών εθνικιστών κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Σερβίας – Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016. Όλα ξεκίνησαν όταν πάνω από το χώρο του γηπέδου εμφανίστηκε στον αέρα…ελικοπτεράκι από το οποίο κρεμόταν η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Ήταν στο 41ο λεπτό ότανο Σέρβος ποδοσφαιριστής Στέφαν Μίτροβιτς κατέβασε την προκλητική σημαία.
 Οι Αλβανοί εθνικιστές τότε εισέβαλαν στο γήπεδο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει γενική σύρραξη. Στην συνέχεια μπήκαν και οι Σέρβοι. Ο βρετανός διαιτητής Μάρτιν Άτκινσον οδήγησε τους παίχτες στα αποδυτήρια, με τους Αλβανούς να δέχονται βροχή αντικειμένων. Έτσι ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και το θέμα παραπέμπεται στην ΟΥΕΦΑ.
 Το ματς είχε χαρακτηριστεί ως παιχνίδι υψίστου κινδύνου από τη FIFA, λόγω των πολιτικών διαφορών των δυο χωρών για το Κοσόβο. Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ,η αστυνομία συνέλαβε τον Όλσι Ράμα,αδερφό του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ως υπεύθυνο για το επεισόδιο με τη σημαία. Ο Ράμα συνελήφθη στην εξέδρα των επισήμων όπου καθόταν αντιπροσωπεία από την Αλβανία.
 Η αστυνομία, έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Όλσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο. Η σημαία των Αλβανών εθνικιστών έδειχνε την «Μεγάλη Αλβανία» που την οραματίζονται μαζί με την Τουρκία και περιλαμβάνει την μισή Ελλάδα μέσα. Στα όνειρα θα μείνουν και αυτοί και οι υποστηρικτές των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου