Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Θύελλα-τέρας απειλεί τη Μεγάλη Βρετανία....

Σφοδρές βροχοπτώσεις προβλέπεται να πλήξουν το Ηνωμένο Βασίλειο τις ερχόμενες ημέρες – Απομεινάρια της κακοκαιρίας που σάρωσε τις ΗΠΑ Η πρόβλεψη για σφοδρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να πλήξουν τις ερχόμενες ημέρες τη Μεγάλη Βρετανία έχει θέσει σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές για τον κίνδυνο πλημμυρών.
 Η κακοκαιρία που ήδη πλήττει τα δυτικά της Βρετανίας, προβλέπεται πως θα επηρεάσει περιοχές της νότιας Ουαλίας, ενώ μετεωρολόγος δήλωσε πως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε το κύμα κακοκαιρίας θα σταματήσει καθώς οι συνθήκες στον Ατλαντικό δεν ευνοούν την κατάσταση. «Η αβεβαιότητα για την ερχόμενη εβδομάδα προκαλείται από τα απομεινάρια του κυκλώνα Γκονζάλο, που αποτελεί κίνδυνο για το νησί των Βερμούδων.
 Τα τροπικά στοιχεία θα κινηθούν γρήγορα από τα ανατολικά προς τα βορειοδυτικά της Ευρώπης», δήλωσε ο Λέον Μπράουν, μετεωρολόγος για το Weather Channel. Σχετικά με την ισχυρή θύελλα που αναμένεται να πλήξει τη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, ενώ θα ανέβει κι η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τους ειδικούς το κύμα προέρχεται από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας τις καιρικές συνθήκες της Βρετανίας. Άλλωστε, τον περασμένο Αύγουστο ο τυφώνας Μπέρτα που «χτύπησε» τα νησιά των Βερμούδων και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ έφτασε μέχρι και τη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου