Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Η συνταγή της ημέρας – Αφράτα-ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας...

Τα μπιφτέκια με κιμά τα αγαπάμε, αλλά τα μπιφτέκια γαλοπούλας τα λατρεύουμε.
 Υλικά για 16 μπιφτέκια
 1 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας ή άλλο κιμά της αρεσκείας σας 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό ή 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και 1/4 της κούπας νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη κι αυτή στο τρίφτη 1 αυγό 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (ναι, ναι κάνει τη διαφορά) 1/4 κούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ξύδι αλάτι πιπέρι ελάχιστο κύμινο
 Εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά μαζί. Προσοχή, το μουσκεμένο ψωμί δεν το στίβετε πολύ, να μείνει με λίγο νερό. Ζυμώστε τον κιμά για 5′ και βάλτε τον για μία ή και παραπάνω ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα μυρωδικά μεταξύ τους. Πλάστε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους και ψήστε τα στη σχάρα, στο grill με λίγο λάδι ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα ψήσιμο ώστε να παραμείνουν ζουμερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου