Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν… έμμεση αύξηση έως 85 ευρώ/μήνα!...

Συντάξεις: ποιοι θα πάρουν… έμμεση αύξηση έως 85 ευρώ/μήναΈμμεσες αυξήσεις στις συντάξεις τους αναμένεται να πάρουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οι εν λόγω αυξήσεις δεν είναι φυσικά «δωράκι» της Κυβέρνησης αλλά θα δοθούν μέσω μειώσεων στις κρατήσεις του φόρου εισοδήματος.
 Πιο συγκεκριμένα, μισθωτοί και συνταξιούχοι αναμένεται να δουν μειώσεις στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος από 8 έως 85 ευρώ το μήνα από τον Ιανουάριο του 2015, που αφορούν σε όσους λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 833 ευρώ το μήνα.
 Αιτία των έμμεσων αυξήσεων στις συντάξεις θα είναι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.550 στα 11.500 ευρώ.
 Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση σχεδιάζει πακέτο φοροελαφρύνσεων, που θα ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ενώ όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι λαμβάνουν κάθε μήνα πάνω από 1.000 ευρώ, θα έχουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, με μειώσεις στις κρατήσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλονται στις αποδοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου