Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Νέο «ψαλίδισμα» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων...

Νέο «ψαλίδισμα» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλωνΝέο ενιαίο μισθολόγιο που η τρόικα επιθυμεί να ισχύσει από το 2015, προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real» το ενιαίο μισθολόγιο που η τρόικα επιθυμεί να ισχύσει από τις αρχές του έτους 2015 θα φέρει μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο.
 Οι νέες αυτές μειώσεις θα επηρεάσουν περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ενώ μέχρι το 2018 αναμένεται να συνεχιστούν οι μειώσεις στα μισθολόγιά τους. Στόχος είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των υπολοίπων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
 Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεργάζονται το θέμα αυτό, επεξεργάζονται ένα σχέδιο που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών. Μετά την πάροδο τους έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση θα γίνεται κανονική πρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου