Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. «Καθαρίζουν» το Ελληνικό για να διευκολυνθεί η πώληση

Κλείνουν οι τελικές λεπτομέρειες για την πώληση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ειδικότερα, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» - όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τις τροπολογίες.... που κατατέθηκαν την Παρασκευή στον εφαρμοστικό νόμο -, μεταβιβάζεται προς το Ελληνικό Δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου.
 Τα τρία ακίνητα σήμερα ανήκουν κατά κυριότητα σε: - ΕΟΤ: έκταση περίπου 170 στρεμμάτων, επί της οποίας έχει ανεγερθεί και το κτιριακό συγκρότημα του Ανατολικού Αεροσταθμού, συνολικής επιφάνειας 36.500 τ. μ. σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Eero Saarinen. - ΕΛΤΑ: κτίριο 145 τ. μ. το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου του πρώην Δυτικού Αερολιμένα. - Πρώην Νομαρχία Αθηνών (νυν Περιφέρεια Αττικής)
 : κτίριο 40.419 τ. μ. Η μεταβίβαση της κυριότητας γίνεται ώστε να ενδυναμωθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου καθώς η πώληση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό ΑΕ εντάσσεται στο πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων.
 Να σημειωθεί ότι έχει ήδη δρομολογηθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό Α. Ε. Σχετικά με τα ακίνητα ιδιοκτησίας ΕΛΤΑ και ΕΟΤ έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους είχαν παραχωρηθεί καθώς δεν χρησιμοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου