Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ...Γραφει Ο ΤΕΛΗΣ.....

Αποζημιώσεις Αρκετές φορές η εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα έχει σαν συνέπεια όχι μόνο την πρόκληση υλικών ζημιών στα οχήματα που ενεπλάκησαν σε αυτό αλλά και τον τραυματισμό των οδηγών των οχημάτων.
 Στην τελευταία αυτή περίπτωση, εάν ο τραυματισμός απαιτεί για την ανάρρωση του παθόντος οδηγού νοσηλεία ή κατ' οίκον παραμονή για ορισμένο χρονικό διάστημα, γεννάται το ερώτημα εάν ο παθών οδηγός θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού για τα διαφυγόντα κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα εισοδήματα από την εργασία του.
 Ο παθών έχει πράγματι το δικαίωμα να ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού ως αποζημίωση τα εισοδήματα που θα χάσει εξαιτίας της απουσίας του από την εργασία του λόγω του τραυματισμού του.
Προκειμένου να λάβει την παραπάνω αποζημίωση, θα πρέπει να προσκομίσει στην ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού τα παρακάτω:
α) βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου,
β) κάποιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται ότι εργάζεται στον εργοδότη που επικαλείται και υπό την ιδιότητα που ισχυρίζεται,
γ) αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του και
δ) εάν είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, βεβαίωση του αρμόδιου υποκαταστήματος σχετικά με το εάν επιδοτήθηκε ή όχι από το ΙΚΑ εξαιτίας του τραυματισμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου