Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον «Θείο Λουκά» ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ. ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ! Δειτε το πραγματικα συγκινητικο βιντεο.

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον «Θείο Λουκά» Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από την μέρα που ο μεγαλύτερος διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο Λουκάς Μπάρλος «έφυγε»από κοντά μας, σε ηλικία 79 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο «Θείος Λουκάς» διετέλεσε πρόεδρος από τον Σεπτέμβριο του 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1980. Ήταν ο δημιουργός της «χρυσής» Α.Ε.Κ. η οποία έφτασε στους «4» του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1976-77, κατάκτησε το νταμπλ την αγωνιστική περίοδο 1977-1978 και τον τίτλο της πρωταθλήτριας τη σεζόν 1978-1979. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 παίρνει την απόφαση για την κατασκευή της διώροφης εξέδρας, της θρυλικής Σκεπαστής στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 Πήρε δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων δραχμών από την Ιονική και την Λαϊκή τράπεζα, βάζοντας ως υποθήκη το σπίτι του στο Ψυχικό! Ο Λουκάς Μπάρλος, γεννήθηκε το 1920 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή απ' το μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας, που τον Ιούνιο του 1944, καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι δολοφόνησαν 228 κατοίκους του. Έφερε το όνομα του γιατρού παππού του, ενώ ο πατέρας του και ο θείος του, είχαν πρώτοι ανακαλύψει και αξιοποιήσει το πλούσιο, σε κοιτάσματα βωξίτη, έδαφος της ιδιαίτερης πατρίδας του. Όπου ακόμα και σήμερα, τιμώνται ως ευεργέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου