Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩΠΗ. Ισπανία: Οργή λαού για τα μέτρα λιτότητας

Δρακόντεια ήταν για πολλοστή φορά τα μέτρα Ασφαλείας στο κέντρο της Μαδρίτης καθώς διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στα πρόσφατα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Mariano Rajoy. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τις περικοπές σε «ευαίσθητους» τομείς (π.χ. Υγεία, Εκπαίδευση) και τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
 Με γυρισμένη την πλάτη προς το Κοινοβούλιο το συγκεντρωμένο πλήθος κράτησε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια με μια φωνή είπε τη λέξη «Παραιτηθείτε», σηκώνοντας παράλληλα τις σφιγμένες γροθιές του. Γύρω από κτήριο είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος των διαδηλωτών εντός του Κοινοβουλίου. Παρόμοιες διαδηλώσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας (π.χ. Βαρκελώνη).
 Η κοινωνία έχει μετατραπεί σ’ ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, ενώ ενδεικτικό της παρούσας κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν τη μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη περίπου 300 αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη δική τους πορεία διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς τους.
 «Η Αστυνομία δεν αντέχει άλλο», έγραφε ένα από τα πανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου