Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

EURO 2012. Με σούπερ Μάριο στους “8” η Γερμανία – Ελπίζει ακόμα η Ολλανδία

Ο Μάριο Γκόμεζ σκόραρε και τα δύο τέρματα της “νασιοναλμανσάφτ” στην επικράτηση με 2-1 επί της Ολλανδίας και πλέον η Γερμανία θέλει έναν βαθμό κόντρα στους Δανούς για να προκριθεί στην επόμενη φάση.
Το LIVE του αγώνα Η Γερμανία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και διπλασίασε τις νίκες της στο τουρνουά, στέλνοντας παράλληλα την Ολλανδία να αναζητάει ένα μικρό θαύμα την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα νοκ-άουτ. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μέχρι το 11΄ο Φαν Πέρσι είχε χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες και ο Οζίλ είχε σημαδέψει το δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ.
 Στο 24΄ο Σβαϊστάινγκερ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκόμεζ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι “οράνιε” δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, καρμπόν με το πρώτο. Και πάλι κάθετη πάσα του Σβαϊστάινγκερ για τον Γκόμεζ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Γιοακίμ Λεβ κατέβασε στροφές και έδωσε την ευκαιρία στην Ολλανδία να ξαναμπει στο ματς χάρη στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φαν Πέρσι στο 73΄.
Παρόλαυτα τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τη νίκη. Ως εκ τούτου η Γερμανία αρκείται σε μία ισοπαλία στο ματς με τη Δανία για να προκριθεί, ενώ ακόμα και με ήττα έχει σοβαρές πιθανότητες για πρόκριση.
 Αντίθετα, η Ολλανδία για να προκριθεί πρέπει να νικήσει την Πορτογαλία με δύο γκολ διαφορά και, βέβαια, η Δανία να ηττηθεί από τα "πάντσερ". Ολλανδία (Φαν Μάαρβαικ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46’ Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν (83’ Κάουτ), Σνάιντερ, Αφελάι (46’ Χούντελαρ), Φαν Πέρσι. Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (92’ Μπέντερ), Εζίλ (81’ Κρος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (72’ Κλόζε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου