Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. Σόου Κασιδιάρη με μπράβους. Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο έπαιξε το θύμα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες

Περιστοιχισμένος από μέλη της Χρυσής Αυγής, που τον συνόδευαν σε κάθε του βήμα, και αφού πλέον είχε παρέλθει το Aυτόφωρο - και μαζί με αυτό ο κίνδυνος να συλληφθεί από τις διωκτικές αρχές -, έκανε την εμφάνισή του χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.
 Φτάνοντας έξω από το κτίριο 16, όπου στεγάζεται η Εισαγγελία, έκανε μια στάση μπροστά από τις κάμερες και τους φωτογράφους, καθώς ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά συνεργεία ανέμεναν τον μέχρι πρότινος καταζητούμενο.
 Ο Ηλ. Κασιδιάρης με την εμφάνισή του στα δικαστήρια επιχείρησε να αντιστρέψει τους ρόλους «κατηγόρου» και «παθόντων». Οπως είχε προαναγγείλει και διαδικτυακά, με τη μήνυσή του έβαλε στο στόχαστρο τις υποψήφιες βουλευτές Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) και Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), τον δημοσιογράφο Αντώνη Δελατόλα, τον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna, αλλά και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. Διά στόματος του ιδίου έγινε γνωστό ότι η μήνυση που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στρέφεται κατά πάντων. «Προσέρχομαι στην Εισαγγελία για να καταθέσω μήνυση κατά της κ. Κανέλλη για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και κατά της κ. Δούρου ομοίως, κατά του τηλεοπτικού σταθμού Αntenna για την παράνομη κατακράτησή μου, κατά του κ. Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.
 Θα ζητήσω την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου αυτού καθώς και της κ. Ράικου, για να δει ο ελληνικός λαός, αν πράγματι πραγματοποιήθηκε αυτός ο διάλογος κατά τον οποίο ένας δημοσιογράφος αποκαλούσε μια εισαγγελέα "Ελένη μου". Τότε θα μιλάμε για βάναυση προσβολή του θεσμού της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ηλ. Κασιδιάρης κατά την άφιξή του στα δικαστήρια. Δικαστικές και νομικές πηγές πάντως διευκρίνιζαν ότι για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δεν προβλέπεται η άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Τη μήνυση παρέλαβε και μελετά για τις περαιτέρω ενέργειες ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης. Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητες του Ηλία Κασιδιάρη, η δικογραφία που σχηματίστηκε για το χαστούκι που έδωσε on camera στη Λιάνα Κανέλλη και το ποτήρι με το νερό που πέταξε στη Ρένα Δούρου, αφού παρήλθε το Αυτόφωρο και ο δράστης παρέμεινε ασύλληπτος, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις και να αποφασιστεί η παραπομπή ή μη του εμπλεκομένου σε δίκη.
 Ανοιχτός παραμένει και ο δεύτερος λογαριασμός του Η. Κασιδιάρη με τη Δικαιοσύνη. Η εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο για κακούργημα (συνδρομή σε ληστεία, σύμφωνα με την κατηγορία) αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισής του.

1 σχόλιο:

  1. Tσάμπα μάγκας είσαι ρεεεεεεε
    εμ!...βέβαια το αυτόφορο το γλύτωσες τώρα ρίξε και καμία μήνυση,θα σου πρότεινα όταν θα ξαναβγείς βουλευτής να μην καταργήσεις την βουλευτική ασυλία
    θα σε βολέψει αφάνταστα με τόσο βεβαρεμένο παρελθόν και τόσο υποσχόμενο μέλλον που εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή