Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Υπέρ της ελληνικής στήριξης η Πολωνία

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk, η χώρα του οποίου θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, υποστήριξε σήμερα ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα έπρεπε να χορηγείται κατά πιο σαφή και συγκεκριμένο τρόπο.

«Η πολωνική προεδρία θα εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της για την ανάγκη (χορήγησης) βοήθειας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες» είπε ο κ. Tusk.

«Η βοήθεια αυτή θα πρέπει να χορηγείται με πιο συγκεκριμένο τρόπο» πρόσθεσε. «Πρέπει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια στο ερώτημα αν θέλουμε να σώσουμε την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή αν θα βάλουμε μπροστά τα εθνικά, εγωιστικά συμφέροντά μας».

«Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της πολωνικής προεδρίας, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα και να είναι πιο συγκεκριμένες. Θα υποστηρίξουμε όλες τις αποφάσεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενισχύουν την ευρωζώνη» συνέχισε ο κ. Tusk.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας απέφυγε να σχολιάσει την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαδικασία αυτή.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου