Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο Παπανδρέου, η Μέρκελ και το “τελευταίο καμπανάκι” στους υπουργούς

Ως "τελευταίο καμπανάκι" επιχείρησε να λειτουργήσει το χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Ζητούμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί, αν η πλειοψηφία των υπουργών της κυβέρνησης του το ...άκουσε.
Η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Αγκελα Μέρκελ, ότι η Ευρωζώνη θα αποφασίσει για την Ελλάδα μετά την επίσκεψη της Tρόικα στη χώρα μας, ήταν αυτή που κυριολεκτικά "στοίχειωσε" και τις κατ ιδίαν συναντήσεις που είχε ο κ. Παπανδρέου με τους «άτακτους» υπουργούς του, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το οποίο τους ζήτησε ήταν, στη συγκεκριμένη φάση, να αποδειχθούν απόλυτα συνεργάσιμοι με τους επικεφαλείς ελεγκτές, γιατί από τα συμπεράσματα αυτής της επίσκεψης θα κριθούν πολλά. Η κ. Μέρκελ άλλωστε το είπε ανοικτά. Το θέμα, όμως, είναι αν οι πρωθυπουργικές παροτρύνσεις εισακούσθηκαν κιόλας. Σύντομα, πάντως, θα υπάρχουν απτές αποδείξεις.
Η Τρόικα ξεκινά από σήμερα το πρωί τον κύκλο των επαφών της, αρχής γενομένης από τη συνάντηση με τον Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών. Θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες συναντήσεις και με τους υπόλοιπους υπουργούς αιχμής (Εργασίας, Υγείας, Υποδομών κλπ κλπ) καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι μόνο.
Η αναχώρηση τους από την Αθήνα είναι προγραμματισμένη για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε οι μέρες που μεσολαβούν έως τότε θα είναι ίσως οι πιο σημαντικές των τελευταίων μηνών για το ελληνικό "στοίχημα" της διάσωσης της οικονομίας.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου