Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«H Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ»

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ, σύμφωνα με το Reuters.
Αν το ενδιαφέρον αυτό μετουσιωθεί σε πράξη θα έχει ως αποτέλεσμα το ποσοστό της γερμανικής εταιρίας στον ΟΤΕ να ξεπεράσει το 30%, με τα δικαιώματα βέτο του Δημοσίου σε καίρια ζητήματα διοίκησης του οργανισμού να μειώνονται.
"Ναι, η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ", δήλωσε το στέλεχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. "Η συζητήσει έχει ξεκινήσει προ πολλού".
H D. Telekom έχει επενδύσει από το 2008 περίπου 3,8 δισ. ευρώ στην εξαγορά ποσοστού 30% στην εταιρία, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.
Η συμφωνία εκείνη ορίζει ότι το Δημόσιο έχει οψιόν να πουλήσει επιπλέον ποσοστό 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του έτους με premium 15% περίπου σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής. Σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, το 10% της εταιρείας αξίζει περίπου 380 εκατ. ευρώ.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 2012-2015 με στόχο την άντληση 50 δις ευρώ.
Η ομοσπονδία των εργαζομένων ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει πάντως δηλώσει την αντίθεσή της σε όποια περαιτέρω μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στην εταιρία.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου