Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο εφοριακός – «φαντομάς» «σήκωσε» 8,5 εκατ. ευρώ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το όνομα του εφοριακού που είχε στήσει κομπίνα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, όπως έδειξε έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Νίκος Ανδριόπουλος, εφοριακός της ΚΓ’ Εφορίας, έστελνε εξ ονόματος της συγκεκριμένης εφορίας εντάλματα πληρωμής σε λογαριασμούς τραπεζών, δικαιούχοι των οποίων ήταν ο ίδιος και άλλα άτομα, οι οποίοι αναζητούνται.
Από την καλοστημένη κομπίνα που είχε στηθεί, έρευνες του ΣΔΟΕ έδειξαν ότι μόνο το 2010 ο υπάλληλος είχε αρπάξει 500.000 ευρώ.
Σε βάρος του εφοριακού – «φάντασμα» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.
Κλείδωσαν τα συρτάρια του υπαλλήλου
Συναγερμός σήμανε στην Αρχή Προστασίας Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετά από καταγγελίες που έκαναν τραπεζικοί υπάλληλοι. Αμέσως η Αρχή κινητοποιήθηκε διαπιστώνοντας την κίνηση σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς στους οποίους κατευθύνονταν τα χρήματα.
Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα της στην εφορία ΚΓ Αθηνών όπου και «ξεδιπλώθηκε» η κομπίνα με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.
Το ΣΔΟΕ αναμένεται να συνεχίσει τις έρευνες και τους εντατικούς ελέγχους.

www.newsbomb.gr

1 σχόλιο: