Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Εθαβαν επικίνδυνα απόβλητα

Εθαβαν επικίνδυνα απόβληταΔύο άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της 30ής Μαρτίου στην Βατώνα Ευβοίας για απόπειρα παράνομης μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων και παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας του Περιβάλλοντος», από κλιμάκιο Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με υπαλλήλους - επιθεωρητές της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι δύο συλληφθέντες, 63 και 31 ετών, μετέφεραν με ΙΧ φορτηγό μέσα σε εργοτάξιο επιχείρησης αλατώδη σκουριά αλουμινίου, υλικό επικίνδυνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα, κάλυπταν το φορτίο με μπάζα, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό σε τυχόν έλεγχο. Στόχος τους ήταν να εναποθέσουν τα απόβλητα σε τυχαία σημεία, θέτοντας κατά αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Επίσης, μέσα στο εργοτάξιο βρέθηκε φορτωτής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν εργαζόμενοι για συσκευασίες επικίνδυνων απόβλητων.

Τα μηχανήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο αυτοί είναι; ΄Αλλες επιχειρήσεις ή εργοστάσια δεν κάνουν την ίδια δουλειά; Από παντού στημένη μας την έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή