Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και αραβική χώρα στις επιχειρήσεις, υποστηρίζουν οι Βρετανοί

Αντικαθεστωτικοί πανηγυρίζουν πάνω σε ένα αχρηστευμένο τανκ του τακτικού στρατού.Μία αραβική χώρα πρόκειται να ενωθεί με τις δυτικές δυνάμεις της συμμαχίας που επιχειρούν πάνω από το Λιβύη τις επόμενες 48 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Αμυνας Λιαμ Φοξ μετά από συνομιλίες που είχε με «ηγέτες» χωρών της περιοχής.
«Ελπίζω να δούμε, από σήμερα το βράδυ έως αύριο Δευτέρα το βράδυ τη πρώτη από τις αραβικές χώρες που δήλωσαν ότι ενδέχεται να μετάσχουν στη συμμαχία, να παίρνει ενεργά μέρος στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο BBC.
«Μίλησα σήμερα το πρωί με αρκετούς ηγέτες αραβικών χωρών που έχουν δηλώσει ότι μπορεί να εμπλακούν στην επιχείρηση κατά του Καντάφι και έλαβα μια απάντηση πολύ θετική. Δεν μπορώ να πώ ποιά χώρα είναι αλλά η απάντησή της ήταν πολύ θετική» πρόσθεσε ο κ.Φοξ.
Μέχρι στιγμής μόνο το Κατάρ έχει ανακοινώσει επισήμως τη συμμετοχή του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος της Λιβύης. Διπλωμάτης στα Ηνωμένα Εθνη έκανε σήμερα λόγο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά η πληροφορία του δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.
Πάντως σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Αnsa, αεροκάφη των Εμιράτων αναμένονται σήμερα σε αεροπορική βάση της Σικελίας για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου