Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Tι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?

Πριν προλάβει να βρωμίσει το "πτώμα" τα "όρνια" 'αρχισαν να διαγράφουν κύκλους στον ουρανό έτοιμα να στήσουνε χορό.
Πρωτοστάτης το ΔΝΤ που πριν ακόμα οποιαδήποτε κυβέρνηση στον πλανήτη πάρει θέση ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια (με το αζημίωτο πάντα) στον πληγωμένο λαό της Αιγύπτου. 
 Ακολούθησαν οι συνήθεις ύποπτοι και τώρα ο Γιωργάκης. Και όλος τυχαίως μετά την σύνοδο των ηγετών της Ευρώπης. Τυχαίο?
Εχω πάψει να πιστεύω στο "τυχαίο" προπολού και για του λόγου το αληθές ας δούμε τι μας διδάσκει η παγκόσμια ιστορία σε παρόμοιου τύπου κρίσεις και εξεγέρσεις.

Την δεκαετεία του 70 ήταν στην θέση της Αιγύπτου η Χιλή το 80 η Αργεντινή και τα Φοκλαντ το 90 το Αφγανιστάν και η Περσία το 00 η Ελλαδα και η Ινδονησία και το 10 η Αίγυπτος.
Διαφορετικές εποχές θα μου πεις διαφορετικές περιπτώσεις και μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Σωστό αλλά όχι ακριβές, όλα έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Σε όλες τις παραπάνω κρίσεις εμφανίστηκε ως Μάνα εξ ουρανού το ΔΝΤ για να "βοηθήσει" τους πληγωμένους λαούς και ακολούθησαν και άλλες χώρες κλείνοντας εμπορικές συμφωνίες και προσπαθόντας να γλύψουν ότι απόμεινε από τα "κόκαλα" που άφησαν τα "τσακάλια".

Αποτέλεσμα? Σε όλες τις περιπτώσεις οι κρατικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ιδιοτικοποιήθηκαν οι μισθοί μειώθηκαν έως και 40% τα επίπεδα φτώχιας εκτοξεύθηκαν σε αστρονομικά ύψη ενώ οι μόνοι που βγήκαν κερδισμένοι πάντα είναι οι πολυεθνικές και οι τράπεζες.

Τυχαίο δεν το νομίζω. 

www.zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Σαν να μας λένε ο,τι η όλη κατάσταση στην Αίγυπτο ΄δημιουργήθηκε για ενα σκοπό, να αναλάβει το ΔΝΤ
    την κατοχή της χώρας, δεν είναι τρομακτικό φίλοι μου να παραδέχονται χωρίς προσχήματα πλέον οι κατακτητές του οικονομικού πολέμου οτι διαλύουν τα έθνη για οικονομκά ωφέλη;Εχω μια απορία και αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει τα χρήματα αυτά που συγκεντρώνουν που πάνε;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή