Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αγγλία Ντέρμπι Τσέλσι - Λίβερπουλ με όλα τα βλέμματα στον Φερνάντο Τόρες

Η ακριβότερη μεταγραφή μεταξύ αγγλικών συλλόγων και έκτη ακριβότερη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σημάδεψε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πλέον η Τσέλσι ευελπιστεί ότι η απόκτηση (αντί 58 εκατ. ευρώ) του ισπανού στράικερ Φερνάντο Τόρες θα τη σημαδέψει και αγωνιστικά, ιδιαίτερα στο καυτό ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου οι Μπλε του Λονδίνου θα υποδεχτούν (Κυριακή 6/2 _ σέντρα στις 18.00, novasports3) τους Κόκκινους της Λίβερπουλ, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος ο 27χρονος ισπανός διεθνής επιθετικός!
Αν η απόφαση του Τόρες να ζητήσει και εντέλει να πάρει μεταγραφή εξόργισε τους φίλους των Κόκκινων, οι δηλώσεις του συμπατριώτη του πρώην τεχνικού της Λίβερπουλ κ. Ράφα Μπενίτεθ είναι βέβαιο ότι ρίχνουν ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά. «Ο Φερνάντο αξίζει τουλάχιστον 85 εκατ. ευρώ, μολονότι γνωρίζω πολύ καλά ότι διανύει μια μέτρια αγωνιστική περίοδο» είπε ο ισπανός πρώην προπονητής της Βαλένθια, της Λίβερπουλ και της Ιντερ. Από την πλευρά του ο Τόρες αναφερόμενος στο «ραντεβού» του με τους πρώην συμπαίκτες του σημείωσε ότι «δεν είναι και ό,τι ιδανικότερο, ωστόσο θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και ελπίζω να σκοράρω»!..
Από την άλλη πλευρά, αυτή της Λίβερπουλ δηλαδή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόδοση του Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος στο ντεμπούτο του την περασμένη Τετάρτη (2/2) διαμόρφωσε το τελικό 2-0 επί της Στόουκ Σίτι. Οπως δήλωσε μάλιστα ο τεχνικός της Λίβερπουλ κ. Κένι Νταλγκλίς για τον 24χρονο ουρουγουανό διεθνή επιθετικό που αποκτήθηκε από τον Αγιαξ αντί 26,5 εκατ. ευρώ και πήρε τη φανέλα με το Νο7 που φορούσε πριν από τρεις δεκαετίες και ο ίδιος ο Σκωτσέζος «τον χρησιμοποίησα ως αλλαγή για λίγο, καθώς δεν είχε προπονηθεί με τους συμπαίκτες του ούτε μία φορά. Μετά από μερικές προπονήσεις θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά η συνεργασία του με την υπόλοιπη ομάδα».
Το κυριακάτικο ντέρμπι έχει και εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Τσελσι αφενός καταδιώκει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (οι Μπλε έχουν 10 βαθμούς λιγότερους) και αφετέρου καλείται να κρατηθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την πλευρά της η Λίβερπουλ έχει έξι βαθμούς λιγότερους (και ένα ματς περισσότερο) από την πέμπτη Τότεναμ που κρατάει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρωτοπόρος και αήττητη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξιδεύει στο Γουλβερθάμπτον για τη σαββατιάτικη (19.30, novasports1) αναμέτρηση με τους Γουλβς, ενώ επικίνδυνη είναι έξοδος της Αρσεναλ την οποία περιμένει η Νιούκαστλ (Σάββατο 5/2, 17.00, novasports1) στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου