Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνία για εγκλωβισμένους Ελληνες

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε Ελληνας εργαζόμενος σε εργοστάσιο στην έρημο της Λιβύης, ο οποίος τηλεφώνησε στην πρωινή τηλεοπτική «Κοινωνία Ώρα Μega» και έκανε λόγο για ενόπλους πλιατσικολόγους, οι οποίοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο.
Ο κ.Παναγιώτης Κορυφίδης, δήλωσε ότι στο εργοστάσιο δουλεύουν Ελληνες, Κύπριοι, καθώς και άτομα διαφόρων άλλων εθνικοτήτων, ενώ παράλληλα έδωσε τις συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο.

«Είμαστε καλά. Εχουμε νερό και τροφή για 3-4 μέρες μετά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Πριν από πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθα ξανά. Βοηθείστε μας! Σώστε μας», δήλωσε ο κ. Κορυφίδης
Το εργοστάσιο βρίσκεται στην έρημο της Λιβύης περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως της Βεγγάζης.
Δύο αεροπλάνα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα.

Δόλλης: «Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός»
Ο επαναπατρισμός των Ελλήνων από την Λιβύη αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού, Δ.Δόλλη σε πρωινές εκπομπές την Τρίτη.
«Προτεραιότητές μας είναι να πάρουμε άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως για να φέρουμε τον κόσμο που θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, από τη Λιβύη, αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υφυπουργός.
Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει κινήσει τις διαδικασίες για τις άδειες των υπερπτήσεων και ο σχεδιασμός γίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό κ.Δόλλη και τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Ζέπο.
Πρόκειται περίπου για 300 Ελληνες πολίτες, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένα εργοτάξια στην έρημο και αυτή είναι η δυσκολία.
«Καταβάλλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με όσο περισσότερα άτομα και με τις εταιρίες», είπε ο κ Δόλλης.

«Είμαστε σε συννενοήσεις και με άλλες χώρες οι οποίες επιχειρούν για τον ίδιο σκοπό, προκειμένου να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να απεγκλωβίσουμε τους πολίτες μας από κοινού», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου