Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το Android πρώτο στα smartphones, ενώ κλείνει ψαλίδα με το iPad

Το Android της Google έχει εκτοξεύσει στα ύψη το μερίδιο της αγοράς των ταμπλετών, κοντεύοντας να προφτάσει την ήδη πρωτοπόρο Apple, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Oι συσκευές Android κατέλαβαν το 22% της συνολικής παγκόσμιας αγοράς ταμπλετών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, δεκαπλασιάζοντας το προηγούμενο μερίδιό της, της τάξεως του 2.3% το προηγούμενο τρίμηνο.
Το iPad έχει ακόμα το 75% των προμηθευμένων ταμπλετών κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, το οποίο απέχει αρκετά από το προηγούμενο 96%.
Το iPad της Apple, του οποίου οι πωλήσεις απαριθμούν στα 14.8 εκατομμύρια από τον Απρίλιο που λανσαρίστηκε, πρέπει πια να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα από ταμπλέτες των Samsung, Motorola και Acer (μεταξύ άλλων), οι οποίες χρησιμοποιούν το λογισμικό Android, της Google.
Τα μοντέλα αυτά θα «κλείσουν» πιο πολύ τη διαφορά στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.
Αλλά καλά νέα για το Android κομίζει και η εταιρεία ερευνών Canalys, στοιχεία της οποίας δείχνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο της περσινής χρονιάς το συγκεκριμένο λογισμικό σημείωσε 33,3 εκατομμύρια πωλήσεις και ανέβασε το μερίδιό του στην αγορά στο 32,9%, έναντι μόλις 8,7% πρόπερσι.
Μάλιστα η Nokia έχασε για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία και περιορίστηκε στις 31,0 εκατομμύρια πωλήσεις κινητών Symbian, με μερίδιο 30,6%, έναντι 44,4% έναν χρόνο πριν. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα iOS των iPhone, τα οποία πούλησαν 16,2 εκατομμύρια κομμάτια με μερίδιο 16,0%, ελαφρά χαμηλότερο σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά.
Τέταρτη η καναδική RIM, κατασκευάστρια των κινητών Blackberry, η οποία είχε στο ίδιο διάστημα 14,6 εκατομμύρια πωλήσεις και μερίδιο 14,4% (από 20%), ενώ Microsoft συνεχίζει να χάνει έδαφος με πωλήσεις 3,1 εκατομμυρίων μονάδων και μερίδιο 3,1% (από 7,2%).

Στην διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2010 πουλήθηκαν πάνω από 101 εκατ. smartphones σε όλο τον κόσμο.

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου