Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Το απόλυτο φιάσκο με τον τελικό ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ - ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ

Το απόλυτο φιάσκο με τον τελικό5 Τελεσίγραφο στην ΕΠΟ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Σάββατο ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έστειλε το Υφυπουργείο Αθλητισμού τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά το… ναυάγιο στις πολύωρες διαβουλεύσεις για το αν και το πού τελικά θα διεξαχθεί ο αγώνας. Ένα παιχνίδι που παρουσιαζόταν από την ΕΠΟ ως γιορτή του ποδοσφαίρου και από τους προέδρους των δύο ομάδων ως η αρχή μιας νέας εποχής, το οποίο, τελικά, εξελίσσεται σε μια φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος.
 Kανέναν, πάντως, δεν φαίνεται να απασχολεί το πρόγραμμα του κάθε φιλάθλου, ο οποίος έχει κλείσει εισιτήρια για τον Βόλο, έχει επιβαρυνθεί με έξοδα και έχει προμηθευτεί εισιτήριο χωρίς καν να γνωρίζει για το αν θα βρει τελικά θέση να κάτσει​ Αξιολογώντας τα στοιχεία για το Πανθεσσαλικό και αντιλαμβανόμενο ότι το μόνο που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση και να διεξαχθεί το παιχνίδι κανονικά το Σάββατο ήταν η… ελληνική πατέντα (ήτοι τοποθέτηση αυτοκόλλητων στα μη αριθμημένα καθίσματα), το Υφυπουργείο Αθλητισμού αποφάσισε αρχικά την αναβολή της αναμέτρησης.
 Κάτι πολύ λογικό, από τη στιγμή που υπήρχαν και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους κινδύνους που υπάρχουν για πρόκληση επεισοδίων από την παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο διακυβεύεται ένας τίτλος. Ωστόσο, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να πιέζουν ασφυκτικά, και την ΕΠΟ να κάνει το παν για να αποφύγει το φιάσκο, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης αναθεώρησε στις 04.00 τα ξημερώματα και έστειλε τελεσίγραφο στη διοργανώτρια αρχή να βρει λύση. Ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξει το γήπεδο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόταση για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού στο Καυτανζόγλειο. Βέβαια, κανέναν δεν φαίνεται να απασχολεί το πρόγραμμα του κάθε φιλάθλου, ο οποίος έχει κλείσει εισιτήρια για τον Βόλο, έχει επιβαρυνθεί με έξοδα και έχει προμηθευτεί εισιτήριο χωρίς καν να γνωρίζει για το αν θα βρει τελικά θέση να κάτσει και για το αν ο τελικός θα γίνει στο γήπεδο για το οποίο προμηθεύτηκε το εισιτήριο. Ολοκληρώνεται το φιάσκο - Σήμερα η απόφαση για τον τελικό του Κυπέλλου...
 Τα βασικά προβλήματα για την ασφαλή και νόμιμη διεξαγωγή του τελικού είναι δύο: Τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων. Απουσία συγκεκριμένης θέσης και σειράς, κάτι το οποίο απαγορεύεται λόγω ζητημάτων ασφαλείας. Αυξημένος κίνδυνος συνύπαρξης φιλάθλων και των δύο ομάδων στο κάτω διάζωμα του γηπέδου και συγκεκριμένα στο τμήμα που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και είναι εύκολα προσβάσιμο από παντού.
 Αυτοκολλητάκια και... Άγιος ο Θεός Σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εισιτηρίων, υπάρχει η σκέψη για τοποθέτηση... αυτοκόλλητου σε κάθε θέση και κατάρτιση λίστας με τα διαθέσιμα καθίσματα, στα οποία θα οδηγούνται στη συνέχεια οι φίλαθλοι. Το αν τελικά θα βρεθούν υποστηρικτές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δίπλα - δίπλα ή ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να οδηγηθούν αυτοί στις θέσεις τους αποτελούν λεπτομέρειες... Η οριστική απόφαση, πάντως, για τον τελικό του Κυπέλλου αναμένεται να ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Η ανακοίνωση του υπουργείου:
 Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου.
 Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου