Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Καμαρώστε τους: Ο Σουλτς εξηγεί το σχέδιο για το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα!...

Κυνική Ομολογία Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εξηγεί βήμα προς βήμα το πως «θα τελειώσουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνεται πως οι Times, σε χτεσινό τους δημοσίευμα, αναφέρονταν σε «κορυφαίο Γερμανό πολιτικό», ο οποίος μίλησε για τις διεργασίες που γίνονται ώστε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αλλαγή κυβέρνησης με «αρεστό» πρωθυπουργό. Τα βήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Μάρτιν Σουλτς είναι:
 «Ναι» στο δημοψήφισμα, πτώση Τσίπρα, κυβέρνηση τεχνοκρατών με λογική συμφωνία, «τέλος εποχής για ΣΥΡΙΖΑ». Ειδικότερα, στη Handelsblatt, ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρει πως «αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, θα παραιτηθεί». Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε.
 Αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ». «Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», πρόσθεσε. Στη συνέντευξή του ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως «η εμπιστοσύνη του στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί έχει φτάσει στο απόλυτο μηδέν» και κατηγόρησε για «ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
 Ο Αλέξης Τσίπρας λέει «είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα, δείχνοντας σχεδόν έναν δημαγωγικό χαρακτήρα». Αργότερα ο Μάρτιν Σουλτς με μήνυμά του στο Twitter ισχυρίστηκε πως «οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν». Το μήνυμα του Σουλτς στο Twitter που αναφέρει πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου