Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Την τσάκισαν στο ξύλο, πήραν DNA...

«Θα πάρουμε το DNA σου ακόμη και με τη βία. Είναι εντολή εισαγγελέα». Αυτό διαμηνύθηκε στη Στέλλα Αντωνίου -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ.Ε.»- ενόσω κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δημητσάνας, όπου οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν συνελήφθη κατηγορούμενη για «παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής της» από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η 30χρονη, κατηγορούμενη για τη συμμετοχή της στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είχε γνωστοποιήσει στους αστυνομικούς πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Παρ' όλα αυτά και στην πρώτη και στη δεύτερη απόπειρα λήψης γενετικού της υλικού οι αστυνομικοί -πέντε την πρώτη φορά και έξι τη δεύτερη- με τα γάντια και τις μάσκες, την πίεζαν με βία στη γνάθο, κρατώντας της τα χέρια, τα πόδια της, ακόμη και τη μύτη, προκειμένου να την αναγκάσουν να ανοίξει το στόμα της για να της πάρουν DNA με μπατονέτα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν στην «Κ.Ε.» με κείμενό τους μέλη της «Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας», η νεαρή γυναίκα «(...) Δύο φορές υπέστη πνιγμό και παραλίγο να λιποθυμήσει. Της έβγαλαν τούφες από τα μαλλιά, έπαθε κάκωση γνάθου και αυχένα, ενώ προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία στο ένα μάτι από το βασανισμό. Ολα αυτά διαπιστωμένα από γιατρό που την εξέτασε την επόμενη μέρα». Η Στέλλα Αντωνίου τραυματισμένη οδηγήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο Τριμελές Τρίπολης.
 Η υπόθεσή της αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερη. «Η υποχρέωση της λήψης DNA, όπως προβλέπει ο νόμος, δεν σημαίνει άσκηση βίας μέχρι βασανισμού. Η άρνηση λήψης βιολογικού υλικού συνιστά ενδεχόμενο αδίκημα που σύμφωνα με το νόμο παραπέμπεται σε δίκη», επισήμανε μιλώντας στην «Κ.Ε.» η Αννυ Παπαρούσου, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισής της. Αναφερόμενος στην αφορμή της σύλληψής της, ο σύνηγορός της Χρήστος Λαδής είχε κάνει λόγο για «φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα στην Αντιτρομοκρατική να παίρνει κυριολεκτικά τα βουνά και να προσπαθεί να πείσει εισαγγελίες να εφαρμόσουν ακόμα και το πιο αυστηρό άρθρο του Ποινικού Κώδικα, αυτή τη στιγμή, με εσφαλμένο τρόπο». Πάντως, μεταξύ άλλων, στο κείμενο-καταγγελία τους τα μέλη της «Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας» κατονομάζουν ως έναν από τους κύριους υπεύθυνους του βασανισμού της Στέλλας Αντωνίου -εκτός από την Αντιτρομοκρατική- και το διοικητή του εν λόγω Τμήματος, ενώ απευθύνονται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
 «Οι βασανισμοί αγωνιστών σε τμήματα και κρατητήρια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ η Αντιτρομοκρατική όντας μια συμμορία που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν λειτουργεί ανεξέλεγκτα βασανίζοντας και απαγάγοντας κατά το δοκούν ανά την επικράτεια, έχοντας υπερεξουσίες από τους πολιτικούς της προϊσταμένους. Να ξέρουν όμως οι εκφραστές του κράτους μηδενικής ανοχής ότι η τρομοκράτηση των αγωνιστών θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό. Οσον αφορά την περιβόητη λήψη DNA (που φυσικά δεν κατάφεραν οι θρασύδειλοι βασανιστές να αποσπάσουν από την ακινητοποιημένη συντρόφισσα Στέλλα) να ξέρουν ότι θα γίνεται, και αν θα γίνεται, μόνο με βασανιστήρια στους αγωνιστές. Οπότε φέρτε κανένα κλιμάκιο από το Γκουαντάναμο, κύριε Κικίλια, γιατί θα το χρειαστείτε», αναφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου