Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Aνταρτοπόλεμος και βομβαρδισμοί! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο Κομπανί απειλούνται με γενοκτονία, από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία. Μαχητές του Χαλιφάτου έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία, σε πολλά μέτωπα, ενάντια στην κουρδική περιοχή του Kομπανί, στη βόρεια Συρία. Ο διεθνής συνασπισμός, υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησε τουλάχιστον 22 αεροπορικές επιδρομέςΟ διεθνής συνασπισμός, υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησε τουλάχιστον 22 αεροπορικές επιδρομές την Παρασκευή και το Σάββατο εναντίον της ISIS στο Ιράκ, καθώς και μία επιδρομή στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Έντεκα βομβαρδισμοί είχαν στόχο μονάδες, κτίρια, θέσεις και οχήματα του Χαλιφάτου κοντά στο στρατηγικό φράγμα της Μοσούλης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centcom).
 Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει το φράγμα στις 7 Αυγούστου, όμως οι κουρδικές δυνάμεις και ο ιρακινός στρατός, υποστηριζόμενοι από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχό του στα τέλη Αυγούστου. Ευρισκόμενο στον Τίγρη, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, το φράγμα είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι το μεγαλύτερο της χώρας και σε περίπτωση που καταστραφεί μπορεί να προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες στη Μοσούλη και στη Βαγδάτη. Τέσσερις επιδρομές έγιναν κοντά στη Φαλούτζα και οι υπόλοιπες στην Μπαΐτζι, την Κουραγιάτ αλ Χατζάτζ και σε άλλες τοποθεσίες στο Ιράκ.
 Τα πλήγματα πραγματοποίησαν βομβαρδιστικά, καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού και των συμμάχων του στον συνασπισμό. Το μοναδικό αεροπορικό χτύπημα σε συριακό έδαφος, κοντά στο Κομπάνι, κατέστρεψε ένα τμήμα πυροβολικού και εξαπολύθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα, κόβουν την ανάσα οι εικόνες από βίντεο που κινημτογραφήθηκαν στην εμπόλεμη ζώνη του Κομπανί και σε άλλα σημεία όπου μαίνονται οι μάχες. Ιρακινοί, Κούρδοι στρατιώτες και μαχητές των Πεσμεργκά ανταλάσσουν πυροβολισμούς με τζιχαντιστές και επιδίδονται σε ανταρτοπόλεμο... Παρακολουθήστε τις εικόνες από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες σώμα με σώμα στο Κομπανί και σε άλλες περιοχές που προσπαθούν να ελέγξουν οι τζιχαντιστές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου