Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΑΔΑ. Μαίνεται το μέτωπο στη Χίο- Ζημιές σε αγροικίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Καρυές Χίου, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού και εθελοντών να δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.
 Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για απειλή οικισμών από τη φωτιά, ωστόσο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για υλικές ζημιές σε κάποιες αγροικίες, χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως οι αστυνομικές πηγές του νησιού επαναλαμβάνουν συνεχώς πως δεν έχουν δεχθεί επίσημα καμία αναφορά για ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.
 Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια της Χίου», σε τρία μέτωπα δίνεται η μάχη των πυροσβεστών, του στρατού και των εθελοντών για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Σε Ελάτα, Άγιο Γιώργη Συκούση και Αρμόλια-Κοντυλόπο εστιάζονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων, που ενισχύθηκαν εκτός από εναέρια μέσα, με άλλα 13 οχήματα, 62 πυροσβέστες και 116 μέλη πεζοπόρου τμήματος, που έφτασαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί με το αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι των Μεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου