Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απειλεί με αιματοκύλισμα

Κυνική προειδοποίηση προς τον δυτικό κόσμο ότι εάν προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, τότε θα υπάρξουν χιλιάδες θύματα Λίβυων, απηύθυνε ο Μουαμάρ Καντάφι.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον υποστηρικτών του σε τελετή για την 34η επέτειο της εγκαθίδρυσης της «εξουσίας των μαζών» στη Λιβύη, ο Καντάφι προειδοποίησε: «Θέλουν να γίνουμε πάλι σκλάβοι όπως τότε με τους Ιταλούς; Δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Θα εισέλθουμε σε έναν αιματηρό πόλεμο και χιλιάδες Λίβυοι θα πεθάνουν, αν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ εισβάλουν στη χώρα».
Απειλεί με αιματοκύλισμα
Και υποστήριξε ότι η εξέγερση στη Λιβύη είναι απλά μια συνωμοσία που έχει στόχο την ποδηγέτηση της χώρας και τον έλεγχο του πετρελαίου της. «Σας προκαλώ να βρείτε ότι σκοτώθηκαν ειρηνικοί διαδηλωτές. Στην Αμερική, τη Γαλλία και παντού, αν οι άνθρωποι έκαναν επιθέσεις σε στρατιωτικές αποθήκες και προσπαθούσαν να κλέψουν όπλα, θα τους πυροβολούσαν», παρατήρησε.
Ο λίβυος δυνάστης έφθασε στη συγκέντρωση οπαδών του επικεφαλής αυτοκινητοπομπής και οδηγώντας ο ίδιος το όχημά του. Τα τηλεοπτικά πλάνα τον εμφάνισαν... επευφημούμενο από το πλήθος: «θα παραμείνεις σπουδαίος» «σε αγαπάμε», «πώς μπορείς να φύγεις; Δεν θα φύγεις και δεν θα εγκαταλείψεις ποτέ: Εσύ μόνο είσαι καλός».
Εκείνος επανέλαβε το γνωστό του μότο ότι δεν διατηρεί επίσημες θέσεις από τις οποίες να μπορεί να παραιτηθεί: «Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν είναι πρόεδρος για να παραιτηθεί, δεν έχει ούτε κοινοβούλιο για να διαλύσει. Το λιβυκό σύστημα είναι ένα σύστημα του λαού και κανένας δεν μπορεί να εναντιωθεί στην αρχή του λαού. Από το 1977 εγώ ο ίδιος και οι αξιωματικοί (της επανάστασης του 1969) έδωσαν την εξουσία στο λαό. Εγώ έφερα εις πέρας την επανάσταση για να ελευθερώσω τη Λιβύη το 1969, παρέδωσα την εξουσία στον λαό και μετά έμεινα στη σκηνή μου», υποστήριξε.
Δεν υπάρχουν διαδηλώσεις στη Λιβύη
Απέρριψε ξανά τα περί διαδηλώσεων στη Λιβύη, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις ταραχές στην Αλ Κάιντα ενώ έκανε λόγο για υπερβολές των μέσων ενημέρωσης για τον αριθμό των νεκρών. «Δεν υπάρχουν διαδηλώσεις στη Λιβύη (...) Δεν υπήρξαν καθόλου διαμαρτυρίες στο ανατολικό τμήμα» είπε και ισχυρίστηκε πως από τις ταραχές έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο 150 άτομα.
Αντεπίθεση
Δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι επιτέθηκαν σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Μπρέγκα, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής για την αντεπίθεση που σχεδιάζουν στις ανατολικές περιοχές της χώρας.
Ο Σανούσι Τζαδράν, ένας από τους εξεγερμένους αντικαθεστωτικούς δηλώνει στο Reuters ότι οι δυνάμεις του Καντάφι υποστηριζόμενες από ξένους μισθοφόρους έπληξαν την πόλη με βιαιότητα.
Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στη Βεγγάζη το επαναστατικό Εθνικό Λιβυκό Μέτωπο ζήτησε την επέμβαση αεροπορικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, ειδικά εναντίον των μισθοφόρων. «Θέλουμε συγκεκριμένα να πραγματοποιηθούν επιθέσεις στα προπύργια αυτών των αφρικανών μισθοφόρων, ανέφερε εκπρόσωπος του Μετώπου. Η παρουσία ξένων δυνάμεων στα λιβυκά εδάφη είναι απαράδεκτη», προσέθεσε.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ,
    ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΑ.
    ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή