Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΠΑΙΔΕΙΑ. Μετά τις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τις τελευταίες 5 μέρες του Αυγούστου αναμένονται να γνωστοποιηθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.
Το πιθανότερο είναι στις 27 Αυγούστου να τελειώσει η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι η φετινή συμπλήρωση μηχανογραφικών έγινε με γνώμονα την οικονομική κρίση, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι προτίμησαν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
 Πάντως, αρκετοί γονείς έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα για τιμές σπιτιών σε πιθανές πόλεις που μπορεί να εισαχθούν τα παιδιά τους. Όσον αφορά στα επιστημονικά πεδία, στο 1ο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές) αναμένεται να σημειωθεί άνοδος στις βάσεις , ενώ στο 2ο αναμένεται αισθητή πτώση, κυρίως για τα περιφερειακά ιδρύματα.
 Στις Ιατρικές σχολές και το 3ο επιστημονικό πεδίο, οι βάσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη, ενώ τα οικονομικά τμήματα και το 4ο πεδίο αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα, με πιθανή μικρή άνοδο σε κάποιες σχολές, εξαιτίας των καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
 Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 3 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθούν στις 10 του ίδιου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου