Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΛΛΑΔΑ. Πανικός στη Σύμη: Αναφορές ότι υψώθηκε τουρκική σημαία – Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό....

Σάλος έχει προκληθεί από το περίεργο περιστατικό με την ύψωση τουρκικής σημαίας στην ακριτική Σύμη! Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι από τους αρμόδιους φορείς, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 31ης Ιουλίου. Υψώθηκε δηλαδή μία τουρκική σημαία δίπλα σε μία ελληνική στη Σύμη.
 Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι πληροφορίες από το νησί είναι αντικρουόμενες. Ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, χαρακτηρίζοντάς το περιστατικό «σαχλαμάρες», λέγοντας ακόμη πως η πληροφορία αυτή έχει διαδοθεί για να πλήξει τον τουρισμό της περιοχής. Η καταγγελία για ανάρτηση Τουρκικής σημαίας στο νησί της Σύμης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει συναγερμό στο Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της Σύμης, σε όρμο του νησιού κάποιοι είχαν σηκώσει στον ίδιο ιστό την ελληνική και την τουρκική σημαία.
 Το περιστατικό έγινε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 31 Ιουλίου, στην περιοχή Άγιος Αιμιλιανός της Σύμης. Ο καταγγέλλων όταν είδε τις δυο σημαίες στον ιστό, υπέστειλε την τουρκική και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, το οποίο χθες το πρωί απέστειλε Λετονικό σκάφος της FRONTEX για να ελέγξει την περιοχή. Να πούμε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ή του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά οι στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στο νησί είναι σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου