Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΠΡΟΣ. Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΒ αναβαθμίστηκαν στον τομέα άμυνας και ασφάλειας δηλώνει ο ΥΠΑΜ (1) ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ...

Την εκτίμηση ότι η σχέση της Κύπρου με το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει αναβαθμιστεί και στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, εδράζεται σε κοινές αρχές και κοινές ανησυχίες για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογο του Michael Fallon στα ΚΑΑΥ Λάρνακας, στην παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΕΦ και του Υπάτου Αρμοστή της Βρετανίας στη Κύπρο, ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κοινή πεποίθηση των δύο χωρών είναι ότι οι νέες απειλές και προκλήσεις ασφάλειας, που αφορούν την τρομοκρατία, τη θαλάσσια ασφάλεια και τη μεταναστευτική κρίση, προϋποθέτουν κοινή δράση.
 Από την πλευρά του ο Υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Φωκαϊδη και πρόσθεσε πως η Κύπρος έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στη περιοχή. Σημείωσε ότι οι πιλότοι της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν περίπου 3 χιλιάδες πτήσεις στο Ιράκ και τη Συρία και ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν θα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς τη συνεργασία με την Κύπρο. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τους Κύπριους που ζουν και εργάζονται στις Βρετανικές Βάσεις στο νησί ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου