Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΔΙΕΘΝΗ. Βομβαρδίστηκε μαιευτήριο στη Συρία!!!...

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/field/image/syria_34.jpgΕκτεταμένες καταστροφές υπέστη μαιευτήριο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που βομβαρδίστηκε σήμερα, σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, που προσφέρει βοήθεια στο νοσοκομείο.
 Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστός, δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Για τραυματίες έκανε λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επιβεβαίωσε ότι ένα νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ στο Ιντλίμπ βομβαρδίστηκε σήμερα με αποτέλεσμα να μην είναι «καν σχεδόν λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές». Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων ή αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Πρόκειται για το μοναδικό μαιευτήριο σε ακτίνα περίπου 110 χιλιομέτρων και κάθε μήνα παρέχει φροντίδα σε περίπου 1.300 γυναίκες και παιδιά. Τον περασμένο μήνα γεννήθηκαν 340 μωρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΜΚΟ. Πολλά νοσοκομεία και κλινικές που βρίσκονται στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία στοχοθετούνται από αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Συρίας, ιδίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι (βόρεια). Την περασμένη εβδομάδα τέσσερα νοσοκομεία και μια τράπεζα αίματος έγιναν στόχοι αεροπορικών βομβαρδισμών σε διάστημα 24 ωρών στο Χαλέπει, που όπως και το Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου