Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΛΛΑΔΑ. Αποκρατικοποιούν και το ΟΑΚΑ ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Αποκρατικοποιούν και το ΟΑΚΑ«Τσουνάμι» αποκρατικοποιήσεων που αφορά σε φιλέτα του Δημοσίου ξεκινά μέσω του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών. Στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», που θα ανήκει στο υπερταμείο, θα μεταφερθεί σειρά κρατικών οργανισμών, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του Υπουργείου ΟικονομικώνΜέσω του εφαρμοστικού νόμου του Υπουργείου Οικονομικών προωθείται με διαδικασίες-εξπρές η ρύθμιση με την οποία εντάσσονται άμεσα στο υπερταμείο κρατικές εταιρείες και οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου.
 Η αρχή θα γίνει από τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), τον οργανισμό διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, την Αττικό Μετρό, τις Κτιριακές Υποδομές και τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με ένα από τα παραρτήματα που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης οι συγκεκριμένες εταιρείες θα μπουν σταδιακά υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο και θα αποκρατικοποιηθούν.
 Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται πως υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που ιδρύεται με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ, θα προωθείται πλέον το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Διαβάστε τι αναφέρεται στο έγγραφο που δόθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει τα μέτρα που αναμένεται να νομοθετηθούν με ψηφοφορίες το Σαββατοκύριακο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου