Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΜΠΑΣΚΕΤ. Στη Μόσχα η κούπα ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΤΣΣΚΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα «φαντάσματα» της Κωνσταντινούπολης για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Βερολίνο, στον συγκλονιστικό τελικό της Euroleague, που ήταν πραγματικά διαφήμιση του μπάσκετ. Αυτό είναι το 7ο ευρωπαϊκό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ανέβηκε στη 2η θέση του πίνακα των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους...
Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και, μολονότι βρέθηκε στο -21 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, όπου εκεί όμως η «αρκούδα» δεν... την πάτησε όπως τον Ολυμπιακό το 2012 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο με σκορ 101-96.
 H νύχτα της 15ης Μαΐου 2016 θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο, αφού ο «μαθητής» Δημήτρης Ιτούδης όχι μόνο νίκησε τον «δάσκαλό» του επί 13 σεζόν στον Παναθηναϊκό Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά... έβαλε τέλος και σε μια παράδοση 8 νικών σε ισάριθμους τελικούς για τον Σέρβο πολυνίκη προπονητή της διοργάνωσης. Μάλιστα ο Ιτούδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας τεχνικός που κατακτά την Ευρωλίγκα μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ωστόσο είναι ο πρώτος που το πράττει όντας στον πάγκο ξένης ομάδας. Αυτό είναι το 7ο ευρωπαϊκό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ανέβηκε στη 2η θέση του πίνακα των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, πίσω από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης με 9 (σ.σ.: άφησε στην 3η θέση τον... εξάστερο Παναθηναϊκό).
 Πρώτος σκόρερ των νικητών, που καταφέρνουν να αναρριχηθούν στην κορυφή του μπασκετικού Εβερεστ όταν απουσιάζουν από το Final 4 ελληνικές ομάδες, ήταν ο Ντε Κολό, ενώ ο Τεόντοσιτς, ο οποίος γεύτηκε για πρώτη φορά το «νέκταρ» της κατάκτησης του τροπαίου της Euroleague ύστερα από έξι αποτυχημένες προσπάθειες, πρόσθεσε 19. Από τη Φενέρ ο Ντίξον είχε 17 πόντους, ενώ από 16 είχαν οι Άντιτς Ντατόμε και Ούντο, με τον Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει από την πλευρά του 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου