Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στη λίστα της UBS με 2.500.000 ευρώ η Έλλη Στάη - Τι απαντά η ίδια...

 Στη λίστα της UBS με 2.500.000 ευρώ η Έλλη Στάη - Τι απαντά η ίδιαΣτους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθε την Τρίτη η Έλλη Στάη, καθώς το όνομά της «βρέθηκε» στη λίστα της UBS. Η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια επισκέφθηκε το κτήριο του ΣΔΟΕ επί της οδού Πειραιώς και πέρασε το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων, επειδή εντοπίστηκε κατάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, στην οποία εμφανίζεται το όνομά της, στην ελβετική τράπεζα UBS, που περιλαμβάνεται στη «λίστα Μπόργιανς». H δημοσιογράφος φέρεται να έλαβε κλήση από τους εισαγγελείς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κατάθεσή της. Πάντως, μόνο εφόσον η Έλλη Στάη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη κατάθεση, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο. Σύμφωνα με την «Espresso», σε αυτό το στάδιο της έρευνας για τις λίστες των καταθετών στην Ελβετία, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν ως «υπόπτους» τα πρόσωπα με λογαριασμούς στο εξωτερικό.
 Η κλήση τους, φυσικά, δεν σημαίνει αυτόματα και τη διάπραξη των ποινικών αδικημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς αυτό είναι κάτι που διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ακόμα η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Τι απαντά η Ε. Στάη Με αφορμή το δημοσίευμα η γνωστή δημοσιογράφος απάντησε και έδωσε στη δημοσιότητα και το υπόμνημα που κατέθεσε. Αναλυτικά η απάντησή της. «Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν. 1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες.
 Στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του "πόθεν έσχες", δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία. Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής. 2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας. Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς». 3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους, και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν. Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία.
 Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν. Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν».

1 σχόλιο: