Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

EUROPA LEAGUE. Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, 2-1 η Άντερλεχτ στην παράταση

Εκτός συνέχειας του Europa League έμεινε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχασε με 2-1 από την Άντερλεχτ στην παράταση, ενώ στην κανονική διάρκεια κέρδισε με 1-0 και ισοφάρισε προσωρινά το σκορ με το οποίο είχαν επικρατήσει οι Βέλγοι στο πρώτο ματς. Το σκορ άνοιξε στο 29’ ο Κώστας
 Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» νικήθηκαν από την κούραση με αποτέλεσμα ο Ατσεαμπόνγκ να σκοράρει δύο φορές στο 103’ και το 112’ και να οδηγήσει την ομάδα του στους «16» της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα με στόχο να πετύχει το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα.
 Μόλις στο 8’ ο Ιντέγε νικήθηκε από τον Προτό σε τετ-α-τετ, ενώ στο 9’ τερματοφύλακας των Βέλγων απέκρουσε και το κοντινό πλασέ του Φορτούνη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντουρμάζ δοκίμασε και πάλι τον κίπερ της Άντερλεχτ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 28’ ο Βορειοϊρλανδός διαιτητής, Άρνολντ Χάντερ, υπέδειξε λανθασμένα χέρι εντός περιοχής στον Μποντζί και ο Κώστας Φορτούνης από την άσπρη βούλα νίκησε τον Προτό και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.
 Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Ντουρμάζ τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Δυο λεπτά μετά από την είσοδό του ο Αργεντινός έβγαλε τον Πουλίδο σε θέση βολής, όμως ο Μεξικανός αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε. Στο 63’ οι Βέλγοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Ρομπέρτο να κρατάει το «μηδέν», ενώ λίγο αργότερα ο Ναχάρ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού.
 Στο 78’ ο Τσόρι με φοβερό σουτ ανάγκασε τον Προτό σε νέα καλή απόκρουση και τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε σωρεία λαθών η μπάλα έφτασε στον Ατσεαμπόνγκ, ο οποίος πλάσαρε ψηλά τον Ρομπέρτο και ισοφάρισε 1-1 για την Άντερλεχτ, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών για πρόκριση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης στο 112’, ενώ το «Γ. Καραϊσκάκης» άρχισε να αδειάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου