Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑ. Όλοι οι διάλογοι των εκβιαστών ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ Τ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ, Π. ΜΟΥΣΣΑΣ ΚΑΙ Χ. ΦΡΑΓΚΟΥ

Όλοι οι διάλογοι των εκβιαστών Καίνε τους φερόμενους ως εκβιαστές δημοσιογράφους οι διάλογοι που περιλαμβάνει η ογκώδης δικογραφία, για την οποία απολογούνται σήμερα στον 1ο ειδικό ανακριτή, με βαριές κατηγορίες που τους φέρνουν αντιμέτωπους ακόμη και με τα ισόβια, βάσει των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
 Παρέχοντας αρχικά μια δήθεν «ομπρέλα προστασίας» στα πρόσωπα που είχαν στοχοποιήσει, επεδίωκαν στη συνέχεια να τα απομυζούν με ευθείες ή έμμεσες απειλές Σύμφωνα με τη δικογραφία, «προγράφοντας» τα θύματα των εκβιασμών τους, εκτελούσαν τα «συμβόλαια» κατασυκοφάντησής τους, μεθοδευμένα μέσα από διάφορα sites -και όχι μόνο-, τα οποία έλεγχαν ή είχαν τους δικούς τους ανθρώπους σ’ αυτά για να εφαρμόζουν το σχέδιό τους. Η σύλληψή τους έγινε τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι είχαν εντείνει τις πιέσεις τους στη συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ (συντρόφου της Ρένας Δούρου), προκειμένου να πλησιάσουν τον Ν. Παππά και να του προσφέρουν… στήριξη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
 Αυτός, άλλωστε, ήταν ο προσφιλής τους τρόπος. Παρέχοντας αρχικά μια δήθεν «ομπρέλα προστασίας» στα πρόσωπα που είχαν στοχοποιήσει, επεδίωκαν στη συνέχεια να τα απομυζούν με ευθείες ή έμμεσες απειλές. Χωρίς «κομματική» ταυτότητα, όπως αναφέρεται ρητά στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, ήταν η παρέα των κατηγορουμένων δημοσιογράφων. Παρότι, πάντως, προκαλεί αίσθηση αυτή η διευκρίνιση από την ΕΛ.ΑΣ., αφού δεν συνηθίζεται στις ανακοινώσεις της, η αξιόποινη δράση τους φαίνεται ότι κινείτο αδιακρίτως κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου