Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ. Κατέληξαν στον Αρκτικό Κύκλο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κατέληξαν στον Αρκτικό ΚύκλοΠολύ πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό πνιγμένο στο χιόνι και μέσα στο σκοτάδι του αρκτικού χειμώνα, τελείωσε η οδύσσεια για τουλάχιστον 600 πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή. ​Αυτήν την εποχή ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ σε αυτήν την παγωμένη γωνιά του κόσμου, όπου το θερμόμετρο είναι κολλημένο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.Στο Ρικσγκάνσεν βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πιο βόρειου χιονοδρομικού κέντρου του κόσμου. Εκεί επέλεξε να τους στείλει η Σουηδική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις αυξημένες προσφυγικές ροές στο έδαφός της.
 Το κέντρο βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βορείως του αρκτικού κύκλου και 2 ώρες με το αυτοκίνητο από την πιο κοντινή πόλη. Αυτήν την εποχή ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ σε αυτήν την παγωμένη γωνιά του κόσμου, όπου το θερμόμετρο είναι κολλημένο στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Πάντως το χιονοδρομικό κέντρο μπορεί να προσφέρει ζεστά σκεπάσματα και ζεστό φαγητό για τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.
 Ο διευθυντής του κέντρου, ο Σβεν Κούλντκεπ φρόντισε έστω και υπό αυτές τις συνθήκες όλοι οι φιλοξενούμενοί του να περάσουν – κατά το δυνατό – καλά. Βόλτες με έλκηθρα για τα παιδιά, γυμναστήριο και μαθήματα μποξ για τους μεγάλους. Ένα δωμάτιο για γιόγκα μετατράπηκε σε τζαμί. Μια άλλη αίθουσα έγινε το σχολείο των παιδιών. Εδώ θα περάσουν τους επόμενους δύο μήνες και μετά θα πρέπει να μετακινηθούν πάλι καθώς το χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει να ανοίξει τον Φεβρουάριο για τους πελάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου