Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Νέο κόμμα εξαγγέλει ο Λαφαζάνης: Ποιους καλεί, πόσο παίρνει στις δημοσκοπήσεις!

Ποιους καλεί στο νέο του κόμμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης; Πόσο παίρνει στις δημοσκοπήσεις; Στο… αντάρτικο βγαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και με δήλωση που συνυπογράφουν και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ λέει «Όχι στο νέο μνημόνιο», ζητάει «λαϊκές κινητοποίησης σε όλη τη χώρα» και απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία νέου κόμματος. Δημοσκοπήσεις για το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης η «ομάδα Λαφαζάνη» – δηλαδή, περί τους 25 βουλευτές – θα αποσκιρτήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ακόμη ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα σε συνεργασία με το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 Όπως γράφει ο Βηματοδότης είναι τόσο βέβαιοι ότι θα γίνει αυτό που άρχισαν να τους «μετρούν» δημοσκοπικά, αν και αναγνωρίζουν ότι τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη εξαγγείλει επισήμως την ίδρυση νέου κόμματος είναι δύσκολες οι ακριβείς μετρήσεις. Με διάφορες εκτιμήσεις ωστόσο και αναγωγές δίνουν «το πολύ ένα 5%» στον νέο πολιτικό φορέα. Μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού που παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας έδωσαν και προσωρινό… όνομα. «Μάλλον σκέφτονται να το ονομάσουν… ΕΑΜ, δηλαδή Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο» ανέφεραν.
 Στην Κουμουνδούρου κάνουν συνεχώς μυστικές δημοσκοπικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με αυτές, και τα επτά υπάρχοντα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά, μετράνε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο. Για την τρίτη θέση πήρε κεφάλι το Ποτάμι και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με μειωμένα όμως τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Ακόμη, οι εκτιμήσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μπαίνει οριακά στη Βουλή και το κόμμα του κ. Λεβέντη, πλην όμως δεν το θεωρούν και τόσο σίγουρο. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ: Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία.
 Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης. Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.
 Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
 Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει. Οι υπογράφοντες Βερναρδάκης Αλέκος Γαλάνης Νίκος Κάβουρας Δημήτρης Καλτσώνης Δημήτρης Λαφαζάνης Παναγιώτης Μαντάς Παναγιώτης Νταβανέλος Αντώνης Παγιάτσος Ανδρέας Σακελλαρόπουλος Σπύρος Σαραφιανός Δημήτρης Σουάνη Μαρία Τζήμας Θέμης Χήτας Λάμπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου