Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Γερμανική εισβολή ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Γερμανική εισβολή Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, 09:42 11 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Άνευ όρων παράδοση. Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης η ελληνική κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στους πιστωτές, με αντάλλαγμα νέα δανεικά (ύψους 82-86 δισ. ευρώ) για την αποπληρωμή παλαιών χρεών και την υπόσχεση για ανάπτυξη. Ο λευκός καπνός και τα... συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους οι χειραψίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Ευρώπης επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του zougla.gr για το πώς το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ και τις επακόλουθες συνέπειες για τον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται πλέον να σηκώσει το βάρος σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και οι προεκλογικές εξαγγελίες μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, καλούμενη να πράξει με τη «λογική των αριθμών».
 Το κλίμα παραμένει βαρύ, καθώς από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να δώσει αγώνα δρόμου για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους μέσω της ψήφισης των προαπαιτούμενων. Ουσιαστικά, το κυβερνητικό επιτελείο εισχωρεί σε αχαρτογράφητα νερά, με το τσουνάμι των έντονων αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βρίσκεται προ των πυλών. Με τη δεδηλωμένη να έχει χαθεί στην πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, παραμένει ερώτημα η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί υπό προύποθέσεις να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή. Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να πιάσει «κόκκινο» την τρέχουσα εβδομάδα, με το κοινοβούλιο να μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαραθέσεων για τις υποσχέσεις που έμειναν... υποσχέσεις
. Ήδη, ο Νίκος Φίλης έδωσε το στίγμα των επόμενων ωρών, λέγοντας «να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφώνησαν». ΤΑΙΠΕΔ... εξωτερικού με έδρα την Αθήνα Ο ρόλος του ΔΝΤ και το ειδικό Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό ήταν τα δύο «αγκάθια» των πολύωρων διαπραγματεύσεων. Ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις οι εταίροι έκαναν πίσω και δέχτηκαν το συγκεκριμένο ταμείο να εδρεύει στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά να λειτουργεί σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμούς. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στα «θέλω» των δανειστών, αποδεχόμενος μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου ΤΑΙΠΕΔ που θα εδρεύει στην Αθήνα, αλλά θα αποφασίζει κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτέςΟ Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στα «θέλω» των δανειστών, αποδεχόμενος μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου... ΤΑΙΠΕΔ με έδρα την Αθήνα, το οποίο θα αποφασίζει κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές. Σε αυτό η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μεταφέρει «ασημικά», ύψους 50 δισ. ευρώ.
Τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους θα τίθενται προς πώληση, με τα χρήματα που θα προκύπτουν να διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και κατά 50% για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται μέσα στην εβδομάδα να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ήτοι την ψήφιση των πρώτων νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα. Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έθιξε το ζήτημα εμπιστοσύνης και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Βάσει των όσων δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η συμφωνία πρέπει πρώτα να περάσει από την ελληνική Βουλή και στη συνέχεια από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης. «Γλυτώσαμε το Grexit»
 Ο πρωθυπουργός ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις πως «αποφύγαμε το Grexit και τη χρηματοπιστωτική ασφυξία», επισημαίνοντας ότι «τα οικονομικά βάρη θα είναι μοιρασμένα αυτήν τη φορά». «Δώσαμε σκληρή μάχη επί έξι μήνες, παλέψαμε μέχρι τέλους για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να αγωνίζεται. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης, προκειμένου να αποτρέψουμε τις επιδιώξεις ακραίων συντηρητικών κύκλων. Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά αποτρέψαμε τη μεταφορά ταμείου στο εξωτερικό, τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος» τόνισε. «Καταφέραμε σε αυτήν τη μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και χρηματοδότηση το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Έχουμε αφήσει σημαντική παρακαταθήκη, την αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Κερδίσαμε τη λαϊκή μας κυριαρχία, στείλαμε μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη. Παρά τα δύσκολα μέτρα, το Grexit αποτελεί παρελθόν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου