Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Απαγορεύτηκε οριστικά το Skype στην Τουρκία καθώς οι μισές Τουρκάλες φαίνεται πως τα έχουν με Έλληνες

Απαγορεύτηκε οριστικά το Skype στην Τουρκία καθώς οι μισές Τουρκάλες φαίνεται πως τα έχουν με ΈλληνεςΗ τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών «ΤΙΒ», ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε σε «οριστικό διοικητικό μέτρο» κατά του Skype, μια μόλις εβδομάδα μετά την προσωρινή φραγή στο Twitter. Η φραγή φαίνεται πως συνδέεται με τη διαρροή στο YouTube ηχητικών αποσπασμάτων συνομιλιών ανάμεσα σε Έλληνες και Τουρκάλες, όπου συζητούσαν την κατάσταση στη Συρία, το μέλλον της σχέσης τους, καθώς και επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές σε Αγαθονήσι και Καστελλόριζο, ανέφερε πηγή από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.
«Ήταν να μην γίνει η αρχή με τη Ναζλί και το Νίκο» τόνισε η πρόεδρος του σωματείου ελληνοτουρκικής φιλίας Γιασεμίν Γκιουλέρ, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «οι Έλληνες άντρες είναι ακριβώς όπως οι Τούρκοι, με τη διαφορά ότι αποτρίχωνονται και λένε και συγγνώμη όταν ρεύονται. Έχουμε βρει τη χρυσή τομή που μας ξετρελαίνει. Από την άλλη, οι Έλληνες φαίνεται πως μένουν πολύ ευχαριστημένοι που κάποια τους αποκαλεί πασά της. Τα στατιστικά μας δείχνουν πως εννιά στις δέκα Τουρκάλες ψάχνουν ενεργά να βρουν τον Έλληνα των ονείρων τους, ενώ μία στις δύο τα έχει καταφέρει. Πρόσφατα μάθαμε πως το 90% της κίνησης του τουρκικού ίντερνετ το βράδυ είναι κλήσεις Skype μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
Τον αποκλεισμό του Skype από την τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε πάντως η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών Νέιλι Κρους, η οποία χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης ως μια πράξη απελπισίας, η οποία προκαλεί θλίψη. «Εκφράζω την υποστήριξή μου στους εραστές της πραγματικής ελευθερίας και της δημοκρατίας» είπε η επίτροπος. Μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ντιγιάρμπακιρ, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «αχρειότητα» τη σύναψη σχέσης Τουρκάλας γυναίκας με αλλόθρησκο άντρα και δήλωσε πως «αν είναι μάγκες οι γείτονές μας, να δούμε τα κορίτσια τους να τα φτιάχνουν με Τούρκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου