Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Facebook: Δηλώνουν... «ασφαλείς στο Νεπάλ» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...

Facebook: Δηλώνουν... «ασφαλείς στο Νεπάλ» στα τέσσερα σημεία του ορίζονταΑναστάτωση αλλά και οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάχρηση από μεγάλη μερίδα χρηστών της εφαρμογής του Facebook για τους επισκέπτες που βρίσκονταν στο Νεπάλ που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Κάτι που έπραξαν από άγνοια ή απλή... βλακεία και πολλοί χρήστες από την Ελλάδα, χωρίς φυσικά να βρίσκονται στο Νεπάλ. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, την επομένη του σεισμού στο Νεπάλ ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της εφαρμογής «Safety Check» για τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τον Εγκέλαδο.
 Όπως είχε αναφέρει ήταν ένας απλός τρόπος να ενημερώσουν τις οικογένειες και τους φίλους τους ότι είναι ασφαλείς. «Εάν είστε σε μία περίοχή που επλήγη από το σεισμό, θα δεχθείτε μία ειδοποίηση που θα σας ρωτά αν είστε ασφαλείας και αν θέλετε να κάνετετε τσεκ σε κάποιον από τους φίλους σας.
 Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι χρειάζεται να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Σε στιγμές όπως αυτή η ικανόητητα επικοινωνίας είναι σημαντική. Η σκέψη μου είναι σε όλους όσους βρήκε η τραγωδία», ανέφερε η ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή φαίνεται ότι έγινε αντικείμενο κατάχρησης από χρήστες του Facebook, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη. Δεκάδες ήταν αυτοί που εμφάνιζαν τους εαυτούς τους «ασφαλείς στο Νεπάλ», ενώ δεν ήταν στο Νεπάλ, κάτι που ίσως οφείλεται και σε άγνοια. Οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν την οργή μεγάλης μερίδας των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κατηγορούν αυτούς που κάνουν τα συγκεκριμένα check ότι «κάνουν χιούμορ με τον πόνο των ανθρώπων» ή «προσδίδουν μία ελαφρότητα στην τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι στο Νεπάλ μετά και το δεύτερο χτύπημα του Εγκέλαδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου