Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

CHAMPIONS LEAGUE. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με... γλυκιά ήττα η Μπαρτσελόνα

Μία από τις πιο γλυκιές ήττες της ιστορίας της γνώρισε την Τρίτη στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν με 3-2 από την Μπάγερν στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστοσο χάρη στη νίκη τους με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και φυσικά τα δύο γκολ του Νεϊμάρ (15', 29') μετά από τις ισάριθμες ασιστ του Σουάρες στο αποψινό ματς, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό (6/6) της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί, έχοντας ήδη στο... τσεπάκι τους το εισιτήριο, κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν το δικαίωμα στους Βαυαρούς, οι οποίοι είχαν προηγηθεί αρχικά με τον Μπενάτια στο 7', να πετύχουν ακόμη δύο τέρματα με τους Λεβαντόφσκι (59') και Μίλερ (74') και να πάρουν τη νίκη γοήτρου. Ο αγώνας Το σκορ του αγωνα (3-0) ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί, ωστόσο στην εξέδρα οι φίλοι της Μπάγερν σιγουρα θα είπαν μέσα τους «βρε λες να γίνει το θαύμα;», μετά το γρήγορο γκολ της ομάδας τους.
 Πιο συγκεκριμένα, μόλις στο 7' το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μπενάτια, ο οποίος μετά το κόρνερ του Τσαμπι Αλόνσο, έπιασε την κεφαλιά, παραβιάζοντας την εστία του Τερ Στέγκεν. Πάντως γρήγορα οι φίλοι των γηπεδούχων επέστρεψαν στη... σκληρή πραγματικότητα, μετά το 1-1 που έγινε... διά ποδός Νεϊμάρ, ο οποίος, όπως και στο πρώτο ματς, βρήκε δίχτυα. Στο 15ο λεπτό η «μαγική» τριάδα της «Μπάρτσα» συνδυάστηκε άψογα στο 15' με τον Μέσι να βγάζει τετ-α-τετ τον Σουάρες και τον Ουρουγουανό να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στο Βραζιλιάνο, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσια.
 Πάντως το σόου του Νεϊμάρ είχε και συνέχεια, καθώς λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο (29') με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2 και έφτασε τα 35 γκολ φέτος. Διαδικαστικής σημασίας ήταν το β' ημίχρονο, με τους «μπλαουγκράνα» να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη
Μπάγερν να πάρει μια νίκη γοήτρου με δύο πανομοιότυπα γκολ, στην αριστερή γωνία του Τερ Στέγκεν, από τον Λεβαντόφσκι στο 59' και τον Μίλερ στο 74'. Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3-2 Γκολ: 7' Μπενάτια, 59' Λεβαντόφσκι, 74' Μίλερ - 15', 29' Νεϊμάρ Κίτρινες: Αλκάνταρα, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόντε - Ράκιτιτς, Αλμπα Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ (68΄ Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σβαϊνστάιγκερ (87΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ (87΄ Γκέτσε) Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (72΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (74΄ Τσάβι), Σουάρες (46΄ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου