Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Νέο σήμα της ομάδας ΒΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΡΩΤΣΟΥ ΜΕΛΕΤΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το θέμα δημοσιοποιεί το zougla.gr, με αφορμή ερώτηση αναγνώστη της εφημερίδας μας στον δρ Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 Παραθέτουμε την ερώτηση που εστάλη στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ του zougla.gr και την απάντηση του δρ Γεράσιμου Χουλιάρα: Ερώτηση: Κύριε Χουλιάρα, κυκλοφορούν φήμες για νέα σήματα ΒΑΝ. Προσπάθησα να βρω τη σχετική δημοσίευση στο Πανεπιστήμιο Cornell αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μας πείτε περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Απάντηση: Τα πιο πρόσφατα προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου καταγράφηκαν στις 24 Δεκεμβρίου, 2014 στον σταθμό της Κερατέας που λειτουργεί η επιστημονική ομάδα ΒΑΝ. Τα πιο πρόσφατα προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου
 Τα πιο πρόσφατα προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου Με αφετηρία τη συγκεκριμένη ανωμαλία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου η επιστημονική ομάδα ΒΑΝ παρακολουθεί τη σεισμικότητα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδος. Στο μικροσκόπιο της ομάδας ΒΑΝ και των σειμολόγων η συγκεκριμένη περιοχή που περικλείεται στο κόκκινο τετράγωνο Στο μικροσκόπιο της ομάδας ΒΑΝ και των σειμολόγων η συγκεκριμένη περιοχή που περικλείεται στο κόκκινο τετράγωνο
 Τη συγκεκριμένη δημοσίευση, που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2015, μπορείτε να τη δείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://arxiv.org/pdf/1301.7634v8.pdf Μέρος της επιστημονικής μελέτης του κ. Βαρώτσου Μέρος της επιστημονικής μελέτης του κ. Βαρώτσου Να σημειωθεί ότι έχουν επαληθευτεί οι επιστημονικές μελέτες του κ. Βαρώτσου, βάσει των προσεισμικών σημάτων, όπως για παράδειγμα η έρευνα που είχε δημοσιεύσει στο Πανεπιστήμιο Cornell στις 13 Ιουνίου του 2013, λίγους μήνες πριν από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στη Φθιώτιδα. Στην επιστημονική μελέτη καταγράφονταν οι ενδείξεις ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από τον σταθμό του Γοργοπoτάμου στη Λαμία για επικείμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.
 Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος και η ομάδα του, όταν κάνουν ανακοινώσεις στο Πανεπιστήμιο Cornell, έχουν σήματα ηλεκτρομαγνητικά για αναμενόμενα σεισμικά γεγονότα άνω των 6 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου