Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΜΠΑΣΚΕΤ.Με ματς-θρίλερ στον τελικό Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

«Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν 10 παίκτες και στο τέλος κερδίζει πάντα ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ». Την ιστορική φράση του Γκάρι Λίνεκερ, που είχε πει στο Μουντιάλ του 1990, θέλοντας να περιγράψει όσο το δυνατόν πιο ανάγλυφα το «κρύο αίμα» που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς στο φινάλε των αγώνων, και το οποίο τους επιτρέπει να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, αναγκαστήκαμε να την παραφράσουμε.
 Να μας συγχωρεί ο Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αλλά... ταιριάζει γάντι στον Βασίλη Σπανούλη και την παρέα του, καθώς οι… θαυματουργοί «ερυθρόλευκοι», με ανατροπή και πάλι στα τελευταία λεπτά, έφραξαν τον Έβαλε πλώρη για το τέταρτο αστέρι ο Ολυμπιακός των ανατροπών και των μεγάλων συγκινήσεων δρόμο της «αρκούδας» προς την κούπα και στη Μαδρίτη και πλέον είναι έτοιμοι να παλέψουν για το τέταρτο ευρωπαϊκό αστέρι της ιστορίας τους. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου, όπως στην
 Κωνσταντινούπολη το 2012 και στο Λονδίνο το 2013, έτσι και στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα, έδειξαν ότι στον αθλητισμό δεν παίζουν πάντα ρόλο τα μπάτζετ εκατομμυρίων, αλλά μετρούν η θέληση, το πάθος, η πίστη, η ψυχή. Και από αυτά έχει και μάλιστα σε... μεγάλο βαθμό οι Πειραιώτες, που κατάφεραν να επιβληθούν με 70-68 της ομάδας του Ιτούδη, η οποία και πάλι είχε -και όχι άδικα- την ταμπέλα του φαβορί και πλέον ετοιμάζονται για τον τελικό. Εκεί όπου την Κυριακή στις 21.00 θα βρουν στον διάβα τους την οικοδέσποινα Ρεάλ.
 O -«άφαντος» στα τρία πρώτα δεκάλεπτα- αρχηγός των Πειραιωτών «μίλησε» στο τέλος, όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους και με 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, έβαλε την υπογραφή του σε ακόμα μία μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, με τον Σλούκα (10π.) και τον Πρίντεζη (14π.) να είναι επίσης μεταξύ των διακριθέντων. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντε Κολό με 18 πόντους και ο Κάουν να είχε 11, έκαναν ό,τι περνούσαν από το χέρι τους για τη νίκη-πρόκριση, ωστόσο είδαν και πάλι την ομάδα τους να καταλήγει στον τελικό της «παρηγοριάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου