Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Συρία: Τουλάχιστον 48 νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς!...

Τουλάχιστον 48 άμαχοι, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία. “Αεροπορικές επιδρομές τις οποίες διεξήγαγαν αεροπλάνα του καθεστώτος στις πόλεις Ιντλίμπ (σ.σ. την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), Σαρακέμπ και Καφρ Αουίντ”, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και των τζιχαντιστών, στοίχισαν τη ζωή σε 48 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 “Οι επιδρομές προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Οι περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές βομβαρδίζονται συνεχώς από αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και από ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού τα οποία προχωρούν σε ρίψεις βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά.
 Το καθεστώς της Δαμασκού έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών στην επαρχία Ιντλίμπ, ιδίως την απώλεια των πόλεων Ιντλίμπ και Τζισρ αλ Σούγουρ, που έχουν πέσει στα χέρια μιας συμμαχίας ισλαμιστών και τζιχαντιστών. Η επαρχία Ιντλίμπ γειτονεύει με την Τουρκία, χώρα ευνοϊκά διακείμενη έναντι των ανταρτών και εχθρική προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και με την επαρχία Λαττάκεια, προπύργιο του συριακού καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου